Gotovo: I Rade Krunić Zvezdin!

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.09.24. | 12:33

Još jedno zvučno pojačanje stiglo u redove srpskog prvaka

Crvena zvezda je završila još jedno zvučno pojačanje! Zamena za Korejca In Bom Hvana (otišao u Fajenord) biće, kako je i najavljeno - Rade Krunić (31)!

Reprezentativca Bosne i Hercegovine Fenerbahče je otkupio ovog leta od Milana za 3.500.000 evra, međutim kako Žoze Murinjo ne računa ozbiljno na njega, momak rodom iz Foče rešio je da potraži novu sredinu. Crveno-beli su se pojavili kao ozbiljna opcija, pa je dogovor sklopljen prilično brzo i lako.

Izabrane vesti

Prema saznanjima Mozzart Sporta Krunić će potpisati na tri godine sa srpskim prvakom. Fener nije mnogo zatezao oko obeštećenja, dve strane složile su se da podele profit od eventualnog budućeg transfera, tako da nejasno (makar trenutno) ostaje samo na koji će način biti pokrivena plata iskusnog veziste, koja nije mala i prema nekim informacijama iznosi čak 3.000.000 evra.

Rade Krunić nije tip igrača In Bom Hvana, to je činjenica, međutim jasno je da se radi o klasnom manevarskom fudbaleru u koga je veliko poverenje imao bivši trener Milana Stefano Pioli. Uostalom, Pioli je sa Krunićem u timu pre nešto manje od godinu i po dana doveo Rosonere do polufinala Lige šampiona, a sezonu ranije postao i šampion Italije.

Podsetimo, Milan ga je u leto 2019. platio Empoliju blizu 9.000.000 evra...

Nije tajna da je Krunić bio velika želja Crvene zvezde još u vreme dok je igrao za Donji Srem iz Pećinaca. Bilo je to pre više od 10 godina, ali tada klub sa Marakane nije imao finansijske uslove da realizuje transfer. Tako je ovaj završio u Veroni, pa kasnije preko čačanskog Borca stigao na Karlo Kastelani, gde je stekao reputaciju jednog od boljih veznih igrača u Seriji A.

Da ponovimo još jednom: Crvena zvezda do ponoći mora da registruje igrače za Ligu šampiona, tako da se do tada očekuje da ovaj posao bude ozvaničen.


tagovi

Rade KrunićLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara