Temu Puki (©Reuters)
Temu Puki (©Reuters)

Puki se vraća, Norič grabi ka eliti, strašna forma Brentforda

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.01.21. | 11:35

I bez Finca Kanarinci pobeđivali, a iskusni napadač posle nekoliko nedelja pauze mogao bi opet da predvodi napad lidera Čempionšipa. Tim iz Londona bez poraza 15 utakmica u prvenstvu

Reding Veljka Paunovića počeo je 26. kolo u Čempionšipu pobedom na svom terenu protiv Bornmuta (3:1), ostao u vrhu, a danas je na programu 10 mečeva u drugoligaškoj konkurenciji u Engleskoj.

Kolika je razlika između Premijer lige i drugog ranga takmčenja najbolji je primer Norič. Prošle sezone su Kanarcinci bili ubedljivo poslednji u eliti, a u novom Čempionšipu trenutno su lideri, imaju šest bodova više od Svonsija i Votforda i smeši im se ekspresan povratak u elitu. Temu Puku i družina su u seriji od tri pobede, a danas na Kerou roud stiže Midzlboro (13.30) u derbiju kola.

Izabrane vesti

Nekadašnji član Premijer lige je u padu forme, ima tri poraza u prethodne četiri utakmice, ali je i dalje na visokom sedmom mestu, sa šansama da se umeša u borbu za prve dve pozicije ili makar do šeste koja vodi u baraž za ulazak u društvo najboljih.

Norič je na svom terenu samo jednom poražen, ima osam pobeda i četiri remija, a primio je samo osam golova na 13 utakmica. Napadač Džordan Hejgil propušta meč sa Midlzboroom, ali se u tim vraća Temu Puki, koji je propustio nekoliko poslednjih utakmica zbog povrede.

Gosti stižu na Kerou roud bez Markusa Tavernijea, Markusa Brauna i Holanđanina Anfrenija Dijsktila. Tradicija je uz Norič koji je pobedio Midlzboro na šest vezanih mečava u prvenstvu, uključujući i baraž 2015. godine. Skoro šest godina tim koji trenira iskusni stručnjak Nil Vornok ne zna za pobedu protiv zeleno-žutih..

Brentford je u strašnoj formi. Nije poražen u Čemšpionišipu od 24. oktobra kada je poklekao protiv Stouka u gostima (3:2). Posle toga tim iz Londona je vezao 15 mečeva bez poraza i uključio se u borbu za ulazak u Premijer ligu. Danas na novi Brentford Komjuniti stadion stiže poslednjeplasirani Vikomb koji će teško da ostane u drugoligaškoj konkurenciji u Engleskoj. Domaćin je proteklog leta ostao bez Olija Votkinsa koji je pojačao Aston Vilu, ali zamena je možda još bolja. U pitanju je Ejven Touni, prvi strelec lige sa 16 golova, koliko ima i napadač Blekburn Roversa Adam Armstrong.


tagovi

ČempionšipEngleskaNoričvotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara