Hviča Kvarachelija (Reuters)
Hviča Kvarachelija (Reuters)

PSŽ se pomirio sa Embapeovim odlaskom, kreće po Hviču!

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 10:40

Gruzin je prva meta

Era Kilijana Emapea u Parizu se bliži kraju. Nakon sedam godina u klubu, 14 osvojenih domaćih trofeja i preko pola milijarde evra koliko je koštao klub kroz obeštećenje i ugovor, Embape ovog leta odlazi kao slobodan igrač.

PSŽ će prvi put u katarskoj eri koja je počela 2011. godine ostati bez superzvezde u svlačionici. Pre samo godinu dana su tu bili i Nejmar i Mesi, a pre njih Di Marija, Kavani, Ibrahimović

Izabrane vesti

Iako je klub prethodnih godina napravio zaokret u transfer politici i odlučio se za ulaganje u mlađe igrače koji nisu imalu status velikih zvezda, teško je zamisliti PSŽ u budućnosti bez nekih baš velikih imena. Pogotovo posle odlaska Emabepa. Šta god da Luis Kampos i Luis Enrike planiraju sa mladim igračima i kakav god dugoročni projekat da imaju, Naser al Kelaifi se neće smiriti posle odlaska Embapea. Odavno se nagađa i spekuliše koje sledeće veliko ime će sleteti na Park prinčeva.

Kako stvari stoje, izbor je miks mladog igrača i zvezde u nastajanju. PSŽ kreće po Hviču Kvaracheliju!

Gruzin iz Napolija se uklapa u obe slike. Mlad je, ambiciozan, gladan globalnog uspeha, a opet je već izgradio ime u svetu fudbala i ima etiketu zvezde. Iako se ranije šuškalo da su Rafael Leao, Florijan Virc i Džamal Musijala na meti Svetaca, Luis Enrikeova najveća želja je Kvarachelija. I klub će pokušati da mu je usliši…

Pregovori Pari Sen Žermena sa Kvarachelijom i njegovim zastupnicima su počeli još pre nekoliko nedelja i igrač je raspoložen za selidbu u Grad svetlosti. Mnogo teži deo posla će biti razgovori sa Napolijevim gazdom Aurelijom de Laurentisom. Poznat je kao težak pregovarač koji ne da tako lako svoje najveće zvezde. Letos je posle osvojenog skudeta stavio veto na odlaske svih bitnih igrača i zadržao Osimena i Kvaracheliju uprkos interesovanju bogatijih klubova.

Ali slaba sezona Napolitanaca i veliki pad u odnosu na prošlu bi mogli da promene stvari. O Osimenovom nezadovljstvu se dugo pričalo pa se nakratko smirio kada je dobio bogat ugovor i 10.000.000 evra po sezoni. Međutim, ni to nije garancija da ovog leta neće završiti u Čelsiju ili nekom drugom zainteresovanom klub koji pristane da plati otkupnu klauzulu od 120.000.000 evra.

Sa Kvarachelijom bi mogla da bude još napetija situacija. Gruzin u Napoliju zarađuje samo 1.500.000 evra godišnje što je daleko ispod njegove fudbalske vrednosti. Napoli ga odavno nagovara na produžetak saradnje i nudi mu povišicu na oko 5.000.000 evra po sezoni ali za sada nema nikakvih naznaka da će on to i da prihvati. Ako je Osimen dobio 10.000.000 evra godišnje, zašto bi on pristao na duplo manje? Naravno, u Parizu bi dobio daleko bogatiji ugovor nego u Napulju, borio bi se za trofeje i imao etiketu Embapeovog naslednika.


tagovi

Hviča KvarachelijaLetnji prelazni rok 2024Kilijan Embape

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara