Kilijan Embape (©Reuters)
Kilijan Embape (©Reuters)

PSŽ pokušao da prevari Embapea? Francuz odbio produžetak saradnje, ako ne potpiše novi ugovor - biće zakucan za tribine!

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.08.23. | 16:54

Sveci hteli da ubace klauzulu o raskidu, koja nije validna po francuskim zakonima...

Šahovska partija uveliko je u toku. Ali, trenutno niko ne pomera figure, svi mozgaju. Ili se zako samo čini. Zakulisnih radnji ima, Pari Sen Žermen ne odustaje, ne želi da se pomiri sa činjenicom da će ostati bez Kilijana Embapea. Pre ili kasnije. Ovoga ili idućeg leta. Takav ishod polako postaje neizbežan, a svaki novi potez pariskog kluba tera francusku zvezdu ka izlaznim vratima Parka prinčeva.

Ponuda za ponudom i sve do jedne odbijene su. I onih saudijskih 300.000.000 evra i one koje su Parižani stavili pred Kilijana Embapea. Pa i nova, kojom su Sveci pokušali prvu zvezdu tima da navuku na tanak led iliti prevare. Međutim, prema pisanju španske Marke, podvala nije prošla, Francuz nije naseo na ugovor sa klauzulom o raskidu postavljenom na 200.000.000 evra. 

Izabrane vesti

Zamisao odgovornih iz pariskog kluba bila je da francuski reprezentativac potpiše novi ugovor i ostane na Parku prinčeva minimum još godinu dana. U njemu se nalazila stavka da bi klubovi mogli da otkupe njegovu slobodu leta 2024. za navedeni iznos i na taj način bi se Pari Sen Žermen obezbedio da ne ode za džabe, a za Real Madrid i druge zainteresovane postojala bi jasno definisana svota novca koju treba da uplate, kako bi dobili mogućnost da polažu prava na igrača i “oslobode” ga. 

Međutim, postoji i začkoljica... 

Neko je dobro savetovao Kilijana Embapea kada mu je rekao da ne ulazi u takvu vrstu dila sa vlasnicima Pari Sen Žermena. Jer, nova ponuda je bila klasična prevarili pokušaj prevare. U Francuskoj su klauzule o raskidu zabranjene. Prema tome, da je potpisao novi ugovor sa pomenutom stavkom, navedena klauzula ne bi imala pravnu važnost.

Zaključak je da bi Real Madrid i ostali interesenti, kao i Kilijan Embape mogli da se “slikaju”. 

Francuz je ostao čvrst pri odluci da ne žvrljne autogram na ono što mu je ponuđeno i to je razbesnelo Nasera al Kelaifija i njegove saradnike. Odbio je produžetak saradnje i potencijalno bi mogao da nestane sa fudbalske mape na godinu dana. Ukoliko do kraja prelaznog roka Pari Sen Žermen ne obrne ćurak, ne popusti i pristane da se dogovori sa Real Madridom, mogao bi Kilijan Embape da čami na tribinama. 

Situacija je takva da su trenutno pred Kilijanom Embapeom dve mogućnost: da se povinuje zahtevima Parižana i dugoročno bude zarobljen na Parku prinčeva ili ako ne potpiše novi ugovor da bude zakucan za tribine. 

Tako je danas, a šta nosi sutra - ko zna...


tagovi

Kilijan EmbapePari Sen ŽermenLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara