Nemanja Vidić ©Star Sport
Nemanja Vidić ©Star Sport

Prvi korak Nemanje Vidića ka predsedničkoj fotelji Fudbalskog saveza Srbije

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.02.23. | 20:14

Otklonjena još jedna administrativna prepreka na putu legendarnog asa ka funkciji prvog čoveka srpskog fudbala

Napravljen je prvi korak ka dolasku Nemanje Vidića na čelo Fudbalskog saveza Srbije. Kako saznaje Sportklub, bivši kapiten Orlova i Mančester Junajteda zvanično je postao član Skupštine FSS-a, kao delegat Jedinstva iz Uba. Na taj način otklonjena još jedna administrativna prepreka na putu ka funkciji prvog čoveka srpskog fudbala.

Vidićevo imenovanje u skupštinski saziv predstavlja prvi preduslov ozvaničenja predsedničke kandidature. Ubljani imaju ozbiljan uticaj u domaćim fudbalskim okvrima, a klub uživa i podršku nekadašnjeg reprezentativca Srbije i sadašnjeg prvotimca Rome, Nemanje Matića.

Izabrane vesti

Izbori za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije trebalo je da budu održani poslednjeg dana oktobra prošle godine, ali su odloženi jer nije bilo kvoruma. U međuvremenu je Nenad Bjeković povukao kandidaturu i ostao u funkciji vršioca dužnosti. Ima naznaka da bi mogli novi izbori mogli da budu raspisani naredne nedelje, a kao datum se u ovom trenutku pominje 16. mart.

Nekadašnji kapiten Srbije je još jesenas izneo jasnu nameru da želi da preuzme kormilo FSS, ali to već u startu nije bilo izvodljivo zbog Statuta.

Kao što piše u Statutu, konačan predlog kandidata za izbor predsednika FSS Skupštini iznosi Izvršni odbor dosdašneg saziva, na osnovu Odluke o izvorima i dostavljenih pisanih odbora pokrajinskih i regionalnih saveza, FS Beograda, asoscijacija klubova, stručnih fudbalskih organziacija (sudije, treneri) ili pet predloženih kandidata za delegate koji čine struturu FSS. Kandidat podršku mora da skupi 15 dana pre izborne sednice.

Budući predsednik Fudbalskog saveza Srbije na izborima mora da ima većinu od 50 odsto + jedan glas prisutnih članova Skupštine.


tagovi

Nemanja Vidić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara