(©Reuters)
(©Reuters)

Briga za Zvezdu - Drkušić povređen

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 17:20

Izabranici Matjaža Keka slavili protiv Kazahstana golom Jana Mlakara

Nije Slovenija briljirala protiv Kazahstana, ali je lep gol Jana Mlakara bio dovoljan pulenima Matjaža Keka da upišu drugu pobedu u Ligi Nacija – 1:0.

Daleko od toga da je ovo bila predstava za fudbalske sladokusce, malo toga i može da se izdvoji kao zanimljivo. Jedinu priliku u prvom delu imao je Kazahstan. Abat Ajmbetov je primio loptu na ivici kaznenog prostora i dobro šutirao, međutim, pogodio je prečku Oblakovog gola. Po povratku sa odmora usledio je problem za Sloveniju, ali i za Crvenu zvezdu, pošto je posle samo dva minuta iz igre morao da izađe Vanje Drukušića. Još nije poznato koliki je stepen njegove povrede, ali prve informacije glase da je u pitanju prepona.

Izabrane vesti

Ključni momenat utakmice desio se u ranoj fazi drugog poluvremena. Igrao se 55. minut kada je sevnula desnica Jana Mlakara posle dodavanja Erika Janže i gosti su došli do vođstva koje su uspešno sačuvali do kraja, uz mnogo jalovih i loših napada sa obe strane. Kada se sve sabere, Slovenija je bila bolja za taj jedan gol.

Moglo je da bude i ubedljivije, ali je Benjamin Šeško nedugo posle vođstva pogodio stativu. Osim prečke, Kazahstan nije pokazao skoro ništa. Mnogo dodavanja unazad, spora igra, problemi u organizaciji napada. Ipak, u poslednjim trenucima utakmice, u petom minutu nadoknade, Alip je udarcem glavom pod prečku naterao Jana Oblaka da se dobro pomuči kako bi sačuvao svoj gol. Uspeo je sjajni golman u tome i sačuvao tri boda svojoj selekciji.

Mirni će Slovenci čekati novembarske okršaje sa Norveškom i Austrijom, dok će u Beogradu narednih dana strepeti zbog zdravstvenog stanja Vanje Drkušića pred gostovanje u Monaku 22. oktobra.

GRUPA 3

Kazahstan - Slovenija 0:1 (0:0)

/Mlakar 55/

20.45: (2,05) Austrija (3,45) Norveška (3,60)



tagovi

SlovenijaLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara