Prosinečki izdiktirao startnih 11 za Italijane

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.11.19. | 11:52

"Ne znam je li treba veći motiv jer igraš za reprezentaciju i to protiv Italije... O čemu mi pričamo?", zapitao se u svom stilu selektor Bosne i Hercegovine

Iza Bosne i Hercegovine su razočaravajuće kvalifikacije. U teoriji još mogu da se domognu Evropskog prvenstva, ali u realnosti to će morati da pokušaju u baražu. Za početak, trebalo bi da savladaju Italijane, koji zasad imaju maksimalan učinak.

Italija je u seriji od osam pobeda na svih osam mečeva kvalifkacija za Euro (i pritom je postigla na svakom najmanje po dva gola), te je brigu o plasmanu odavno prebrinula. Reprezentaciji Bosne i Hercegovine, koju predvodi Robert Prosinečki pak tri boda produžavaju nadu da bi mogla da se dokopa tog toliko željenog drugog mesta. 
"Ne znam je li treba veći motiv jer igraš za reprezentaciju i protiv Italije. O čemu mi pričamo? Mnogo je igrača igralo skoro sve utakmice, igraju po 90 minuta, pokušaćemo da spremimo ekipu do meča s Italijom. Verujem da će igrači to sve dobro odraditi", rekao je Prosinečki i potvrdio da neće biti spreman Amer Gojak, koji se ranije povredio.

Izabrane vesti

Prosinečki je otkrio da već zna početni sastav.
"Najvažnije da su svi zdravi i svi konkurišu za ovaj meč. Imamo prvih 11 koji će početi meč: Šehić, Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Cimirot, Krunić, Višća, Džeko. To je ekipa koja će početi meč, a ovi drugi će čekati šansu. 

Svestan je nekadašnji trener i legendarni igrač Crvene zvezde da njegove pulene ne čeka lak zadatak.
"Italija je sigurno prva u grupi, sve su pobedili i puni su samopouzdanja. Imaju mnogo dobrih mladih igrača, promenili su neke stvari nakon što se nisu plasirali na Svetsko prvenstvo. Napravili su dobru reprezentaciju i sigurno da neće biti nimalo lagana utakmica iako su se plasirali, ali ganjaju taj rekord. Želimo da pokažemo da možemo igrati sa svakom reprezentacijom pogotovo što u Zenici igramo dobro, a tome se nadamo i ovoga puta. Naši problemi su bili na strani gde nismo bili tako dobri kao kod kuće. Tu je bila Finska i Jermenija gde smo izgubili. Bila je šansa u Grčkoj, ali smo loše odigrali. Najvažnije je da odigramo najbolje što možemo i da odigramo kao u Italiji gde smo izgubili, ali smo bili jako dobri na terenu", podvukao je Prosinečki. 


Pisali smo već danas, ali nije zgoreg da ponovimo - istorijski meč očekuje i Finsku, koja večeras u pretposlednjem kolu kvalifikacija dočekuje Lihtenštajn i ukoliko pobedi, prvi put u istoriji plasiraće se na Evropsko prvenstvo. Ukoliko se to desi, a momci sa severa su to potpuno zaslužili svojim igrama, biće to najveća senzacija u kvalifikacijama, jer je Finska ušla u trku kao potpuni autsajder, pored Italije, Bosne i Hercegovine i Grčke.

U junu u Vaducu bili je 2:0 za Fince, pa je jasno zašto se očekuje da večeras iskoriste tu meč loptu i plasiraju se na šampionat kontinenta. A, može da se desi da puleni Markua Kanerve odu i sa remijem, pod uslovom da Jermenija i Bosna večeras ne upišu po tri boda.

Pobedi Finske nada se i Bugarska, jer bi u tom slučaju zauzela njeno mesto u baražu Lige nacija i dobila poklon šansu da se na taj način bori za mesto na Evropskom prvenstvu.

Jermenija ima pet bodova manje nego drugoplasirana Finska i samo je puka matematika drži u kakvoj-takvoj konkurenciji za plasman na EP. Grčka je iz te "priče" već ispala, ali neće se tako lako predati. Mi bismo preskočili ishod i gađali 0-2 gola, kvota je sasvim korektna.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Petak

GRUPA D
20.45: (1,15) Švajcarska (7,75) Gruzija (18,0)
20.45: (1,01) Danska (23,0) Gibraltar (50,0)

GRUPA F
18.00: (1,07) Norveška (12,0) Farska Ostrva (30,0)
20.45: (1,01) Španija (23,0) Malta (50,0)
20.45: (3,10) Rumunija (3,10) Švedska (2,45)

GRUPA J
18.00: (1,03) Finska (16,0) Lihtenštajn (50,0)
18.00: (3,25) Jermenija (3,20) Grčka (2,30)
20.45: (3,25) BiH (3,30) Italija (2,25)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara