Propala investicija i poniženje: Murinjo izabrao poraz pre Bejla

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.02.21. | 12:14

Velšanin na udaru kritika britanske i španske javnosti

Status Gereta Bejla u Totenhemu brže nego što se to očekivalo postao je tema kako na Ostrvu tako i u Španiji iz koje se vratio nazad u premijerligaško društvo. Fudbaler koji je dugo bio na margini u Real Madridu privukao je veliku medijsku pažnju povratkom u sredinu u kojoj se afirmisao, ali je u drugom mandatu daleko od igara koje je pružao pre transfera vrednog 101.000.000 evra.

Pozicija u kojoj se Bejl nalazi u vizijama Žozea Murinja već nedeljama je tema s obzirom na činjenicu da šansu dobija na kašičicu, a odluka Portugalca da ne posegne za ofanzivcem protiv Čelsija uprkos golu zaostatka inicirala je analize britanskih i španskih medija.

Izabrane vesti

Španski As ovim povodom istakao je da Murinjov potez pokazuje nivo nepoverenja u Velšanina koji se tokom čitavog drugog poluvremena zagrevao uz aut liniju, ali nije dobio priliku da pokuša da promeni rezultat. Iako je iz tima Pevaca izostao Kejn, a Son i Karlos Vinisijus nisu uspevali da pronađu put do gola rivala, šansu su dobili Lamela i Lukas, dok je povratnik iz Reala ostao zaboravljen po strani. Isti medij naglasio je da je iz ovog primera jasno da je budućnost brzonogog ofanzivca sve dalja od Londona što nagoveštava nove probleme predstojećeg leta.

Istom temom pozabavio se i Dejli Mejl koji je Bejla okarakterisao kao skup i ponižavajući promašaj Totenhema uz pitanje gde je nestala glad i želja za dokazivanjem Velšanina. Britanski list ističe da osmocifreni iznos evropskih novčanica (oko 22.500.000 evra) uložen u povratak Bejla iz ove perspektive izgleda kao preskupa cena za igrača koji sedi na klupi, a da je veći problem od toga što je Velšanin među rezervistima njegov stav i činjenica da uz aut liniju izgleda potpuno nezainteresovano.

Iako odnos Murinja i napadača očigledno nije idealan, Portugalac na ovu temu nje želeo da se upušta u dublju polemiku te je po završetku gradskog derbija u svom stilu novinaru na pitanje zašto Bejl nije igrao odgovorio: "To je dobro pitanje, ali ti ne zaslužuješ odgovor".

Trka u kojoj Totenhem prilično kaska u odnosu na rivale za evropsku scenu primoraće Murinja da iskoristi sve raspoložive snage kako bi stigao do cilja, međutim ostaje pitanje da li će okolnosti promeniti status Bejla ili će, ovo biti samo još jedna otpisana sezona za njega. Prvu priliku da fudbalska javnost dobije odgovor predstavljaće današnji duel Totenhema i Šefilda, međutim kako stveri trenutno stoje, da bi došlo do promene neophodno je da Bejl da napravi iskorak i da konačno pokaže želju koja ga je krasila pre odlaska u Španiju i tokom prvih sezona u Realu.

Podsetimo, Bejl se jesenas kao pozajmljeni igrač vratio u Totenhem iz Reala sa kojim ima ugovor do juna 2022. godine, a prilikom potpisa jednogodišnje pozajmice je predviđena i klauzula po kojoj bi Velšanin mogao da ostane među Pevcima i naredne sezone.


tagovi

Geret BejlŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara