(©FK Crvena zvezda)
(©FK Crvena zvezda)

Prilika da zvezdaši upoznaju Elšnika i Milsona, Bačka Palanka posebno inspiriše Kangu

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.08.24. | 11:48

Crveno-beli večeras protiv debitanta Tekstilca (20.00, TV Arena Sport Premium 1)

Okliznula se Crvena zvezda na drugom stepeniku Mozzart Bet Superlige, pa u Bačku Palanku aktuelni šampion putuje pod imperativom pobede. Debitant u najjačem rangu domaćeg fudbala, Tekstilac iz Odžaka, ne bi trebalo da bude teška prepreka. Ekipa Branka Mirjačića startovala je porazima od Vojvodine (1:3) i OFK Beograda (0:1), ali i protiv Mladosti iz Lučana na svom stadionu crveno-beli su bili favorit, pa su nakon prvog poluvremena gubili 0:2.

Uspeli su izabranici Vladana Milojevića do kraja makar da izjednače, ali je prvih 45 minuta prethodne utakmice period igre kakav Zvezdin trener više ne želi da gleda od svog tima. Ponovio je to i u najavi okršaja sa Tekstilcem.

Izabrane vesti

"Dosta stvari nam je pokazala ta utakmica. Uradili smo analizu i završili sa tim u utorak. Pričali smo i imaćemo dosta segmenata da ispravljamo i u budućnosti. Mi smo ekipa u formiranju. Dosta igrača je otišlo, neki od njih su u fazi rehabilitacije. Sa druge strane vratili su se i reprezentativci, a nisu u takmičarskoj formi. Rekao sam i tada što se tiče prvog poluvremena, to ne bi smelo više da nam se događa", rekao je Milojević.

Kao i većina superligaša na startu aktuelne sezone, Tekstilac takođe nije domaćin na svom stadionu. Klub iz Odžaka zbog nedostatka uslova rivale doćekuje u Bačkoj Palanki, na stadionu Slavko Maletin Vava, koji izgleda ima posebnu motivaciju za Gelora Kangu.

Vezista iz Gabona dosad je dvaput igrao na njemu i sakupio čak pet asistencija u mečevima sa bivšim superligašem OFK Bačkom. Prvo je u sezoni 2016/2017 dvaput proigrao Ričmonda Boaćija u pobedi 3:0, a onda i u sezoni 2020/2021 omogućio Milanu Pavkovu i Željku Gavriću (dvaput) da se upišu u strelce u ubedljivoj pobedi Crvene zvezde - 5:0.

Pitanje je, ipak, da li će Kanga ovaj put dobiti priliku da istrči na teren. U prva dva kola je ulazio sa klupe, ali sada će konkurencija biti veća. Mirko Ivanić se oporavio od povrede i očekuje se da u drugom delu utakmice upiše prve ovosezonske minute, a tu je i novajlija Timi Maks Elšnik, koji bi takođe ulaskom u drugom delu mogao da se predstavi navijačima crveno-belih. Dok bi Felisio Milson usled neubedljivih partija Pume Rodrigeza protiv Jedinstva i Mladosti mogao da se nađe na terenu od prvog minuta.

U protokolu za večerašnju utakmicu očekuje se i ime južnokorejskog reprezentativca Seula, međutim, pitanje je da li će stručni štab rizikovati sa njegovim izvođenjem na teren pošto se tek oporavio od operacije ramena i eventualni žešći duel sa protivničkim igračem ili nezgodan pad mogao bi da izazove probleme pred plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

Za duel sa Mladosti Vladan Milojević je napravio samo jednu promenu u odnosu na Jedinstvo, pošto je protiv Lučanaca umesto Nemanje Stojića igrao kapiten Uroš Spajić. S obzirom na nezadovoljstvo prvim poluvremenom te utakmice, moglo bi se očekivati da večerašnji sastav pretrpi veće izmene. Pre svih na klupu bi mogao pomenuti krilni napadač iz Paname, a pored Milsona njegovo mesto bi mogao da zauzme i mladi Lazar Jovanović. Sa dva gola u prva dva kola nameće se i Brazilac Bruno Duarte.

Očekivanih 11 Crvene zvezde za duel sa Tekstilcem: M. Ilić - Mimović, Điga, Spajić, Rodić - Hvan, Dalsio - Milson, Katai, L. Ilić - Endiaje.


tagovi

FK Crvena zvezdaMozzart Bet SuperligaTimi Maks ElšnikFelisio MilsonGelor Kanga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara