Pričate o De Hei, Alisonu, Edersonu, Šmajhelu... A Dubrakva ciglama gradi zid na golu Njukasla (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.12.19. | 22:29

Čudesne odbrane Slovaka, prvenac Sen Maksimana i bizaran pogodak Šelvija za trijumf Njukasla u Šefildu

Najplaćeniji David de Hea. Najbolji Alison Beker. Njima uz rame Ederson, Šmajhel, pa i povređeni Loris. No, na Bramajl Lejnu je Martin Dubrakva podneo kandidaturu da uđe u društvo najpoštovanijih golmana Premijer lige. Slovak nije zvučno ime, ne igra u klubu šampionskih ambicija, nije privlačan medijima, ali kad je među stativama ponekad deluje kao čovek koji ređa cigle i ne dozvoljava lopti da pređe crtu. Nesavladiv je bio i u pretposlednjem susretu 15. kola engleskog prvenstva, poguravši Njukasl ka pomalo iznenađujućoj pobedi nad Šefild junajtedom – 2:0.

Iznenađujućom ako se zna kako je ekipa iz grada čelika igrala ove sezone i koliko je muka zadavala Totenhemu, Mančester junajtedu, Arsenalu, Čelsiju, čak i Liverpulu, iako je poražena. Baš od tog susreta sa prvakom Evrope četu Krisa Vajlda niko nije savladao, međutim, jakih mišiča posle junačkog otpora Mančester Sitiju i remija sa šampionom države, Njukasl je našao šifru i slavio za probij na 11. mesto.

Izabrane vesti

Najviše zahvaljujući baš Dubrakvi. Zvanična statistika zabeležila ja šest odbrana golmana Svraka, ali brojevi ne mogu da opišu koliko su one bile spektakularne. Kako god da su domaćini šutnuli – nogom, glavom, sa distance, iz blizine, slobodnjaka – sve je krotio momak koji kruni treću sezonu na Ostrvu. Posle ovog meča red je da ga, ako ništa drugo, tamošnja javnost posmatra drugačijim očima. Izašao je kao pobednik iz duela sa Iganom, Mekburnijem (dvaput), Stivensom, nije dozvlio Norvudu da ga u završnici tog dela savlada iz slobodnog udarca, mašio je i Bili Šarp – s tim što se to ne broji, zbog ofsajda, ali je odbrana takva da oduzima dah – pa opet Mekburni.

Prava kolekcija zadivljujućih poteza.

Kad ima takvog golmana ostatak tima oseća se sigurnije. A šanse se u Premijer ligi pre ili kasnije ukažu. Pitanje je samo da li ćete ih zgrabiti. Izabranici Stiva Brusa ščepali su prva dve. Najpre posle frtalj časa kad je Mankiljo centrirao na drugu stativu, a Alan Sen Maksimen postigao prvenac po dolasku iz Nice, da bi u nastavku, kad je Šefild pritisnuo iz sve snage, Džondžo Šelvi jednim od bizarnijih pogodaka u karijeri – a ima i one sa pola terena, na primer – stavio tačku i pokazao da se Njukasl nalazi u dobroj formi, jer je u poslednjih šest mečeva od mogućih 18 osvojio 11 bodova.

Ova tri potvrđena su VAR-om. Pregledavanjem snimka ustanovljeno je da Endi Kerol, koji je glavom prebacio loptu do Šelvija nije bio u nedozvoljnenoj poziciji, sam kapiten Njukasla je smatrao da jeste, svejedno je čisto radi reda istrčao 20-ak metara i savladao Hendersona koji se nije ni pomerio očekujući reakciju sudija i dok su se svi na stadionu osvestili gol je priznat.

Njukasl može da slavi. I bodove i Martina Dubrakvu!

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara