Previše star za Flikov projekat

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.08.24. | 12:34

Sportski sektor Barselone bio je saglasan u želji da angažuje Engola Kantea, ali je posao propao usled odluke novog trenera

Hansi Flik dobio je odrešene ruke da na Kamp Nou učini šta god želi po pitanju igračkog kadra, a da je u skladu s finansijskim mogućnostima kluba i ograničenjima koje nameće finansijski fer-plej. Nemac je za sada dobio samo Paua Viktora iz Đirone, ali se do kraja avgusta očekuje ojačanje tima sa bar dva igrača kadra da naprave razliku na nivou borbe za šampionsku titulu u Španiji i u izazovima u Ligi šampiona.

Katalonski Mundo Deportivo otkrio je da je sportski sektor Blaugrane obavio razgovore sa menadžerom Engola Kantea, dogovorio lične uslove saradnje sa Francuzom i pripremio mu ugovor na dve godine plus jednu opciono, ali da 33-godišnjak nije prošao poslednji filter, onaj Hansija Flika. Nemac jednostavno ne želi da u igračkom kadru gomila veterane, igrače koji su u poodmaklim tridesetim godinama, već da gradi višegodišnji projekat uz okosnicu tima sačinjenu od mladih fudbalera,

Izabrane vesti

E sad, vrata ovom poslu nisu u potpunosti zatvorena. Barsa obraća pažnju na tržište u slučaju da mora hitno da aktivira bilo koju operaciju, to jest ako se izjalove one primarne želje. Mogućnost potpisivanja veznog igrača je na stolu i kod Barse je i nož i pogača. Kako je projektovano da najveće finansijske napore Barsa usmeri na napadača, nije nerealno da u nekom momentu krajem avgusta Barsa ipak posegne za omalenom radilicom.

Kante je prošlog leta potpisao ugovor sa Al Itihadom do 2027. godine, za basnoslovnu platu od 25.000.000 evra godišnje (33 godine), ali se sa više strane može čuti da je nesrećan zbog života u Saudijskoj Arabiji i da želi da se vrati u Evropu i zaigra još nekoliko godina na vrhunskom nivou. Kante se nije u potpunosti prilagodio svom novom životu i izdao je nalog svojim agentima da pokušaju da ga vrate u evropski fudbal. Barsa je svesna ove situacije, krenula po njega i dobila odobrenje agenata francuskog internacionalca da bivšeg igrača Čelsija i Lestera uvrsti u projekat. Međutim, Hansi Flik je prekinuo pokušaj da Barsa angažuje momka poreklom iz Malija jer želi da vidi učinak koji bi mogli da pruže mladi ljudi članovi Katalonaca.


tagovi

Hansi FlikNgolo KanteBarselonaLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara