Nikola Milenković (©Reuters)
Nikola Milenković (©Reuters)

Preskup za Violu: Posle sedam godina Bleki Milenković ide iz Firence

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.07.24. | 13:47

Još se čekaju prave ponude

Sedam godina u ljubičastom dresu i čak 264 utakmice u dresu Fjorentine. Nikola Milenković je više nego odradio 5.500.000 evra koliko je Viola 2017. platila Partizanu za njegov potpis, ali je po svemu sudeći došlo vreme za rastanak.

Korijere delo Sport piše da će Fjorentina pokušati da ovog leta pronađe udvarača 26-godišnjem defanzivcu. Ne zbog toga što više ne veruje u njegove kvalitete, mada nije baš ni da u Firenci smatraju da im je Milenković više neophodan, posebno ne za platu koju sada ima.

Izabrane vesti

Popularni Bleki u Fjorentini prima 3.300.000 evra neto i najplaćeniji je igrač ekipe. Bruto trošak Viole je skoro 6.000.000 evra. Nije to klub koji može tako lako da se nosi sa tolikim finansijskim opterećenjem.

Nije ni Milenković jedini čije bi se plate Fjorentina rado ratosiljala, nedodirljivih suštinski nema, ali kao najplaćeniji igrač jeste pri vrhu liste prioritetnih zadataka. Pride, ugovor mu ističe tek 2027. godine, pa bi Viola mogla da se nada pristojnom obeštećenju.

Problem je samo što konkretnih ponuda još nema. Mada bi dobre igre na Evropskom prvenstvu mogle da Srbinu pomognu da pronađe novi angažan.

Fjorentina već ima spremne zamene. Ako bi Milenković otišao krenula bi po Nikolasa Valentinija iz Boke Juniors ili Logana Kostu iz Tuluza.



tagovi

Nikola MilenkovićLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara