Mikel Arteta i Edu Gašpar (©arsenal.com)
Mikel Arteta i Edu Gašpar (©arsenal.com)

Preokret! Sterling čekao Junajted, završio kod Artete na rehabilitaciji

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.08.24. | 02:58

Krilnog fudbalera detalji dele od selidbe na jednogodišnju pozajmicu u Arsenal

Učesniku Lige konferencije nije valjao, kandidatu za titulu će poslužiti.

Još jedna ponoćna bomba odjeknula je Premijer ligi! Rahim Sterling stigao je na jednogodišnju pozajmicu u Arsenal.

Izabrane vesti

Čitavog dana čekao je krilni fudbaler Čelsija kao zapeta puška da se reši pitanje njegove budućnosti. Na Stamford Bridžu je od dolaska Enca Mareske nije imao. Italijanski stručnjak jasno je stavio do znanja da računa na svega dvadesetak igrača te da će ostali trenirati odvojeno od prvog tima, sa rezervama.

"Bio sam iskren, on neće imati minute ovde. Ne kažem da je loš igrač, ali ja preferiram drugačije tipove krila. Jednostavno je", iskren je bio Mareska po pitanju Sterlingovog statusa. Englez nije imao mnogo izbora, ili da promeni sredinu ili da narednih šest meseci provede na tribinama. Jasno je, birao je prvu, ali je bilo teško pronaći tim koji će pristati da plaća makar i delić od preko 300.000 funti, koliko na nedeljnom nivou leže na njegov račun.

Pre nekoliko dana pojavio se Mančester junajted, voljan da ga dovede, ali samo u trampi za Džejdona Sanča, i to pod njegovim uslovima. Na Stamford Bridžu očigledno nisu pristali te se Arsenalu ukazala prilika da pojača konkurenciju na krilu igračem sa kojim je Mikel Arteta već sarađivao u Mančester Sitiju. Reakcija sa Emirata bila je neophodna budući da je Ris Nelson otišao u Fulam na pozajmicu do kraja sezone.

A, na Mikelu Arteti je da sa četvorostrukim osvajačem Premijer lige uradi isto što je sa Kaijem Havercom, još jednim bivšim fudbalerom Čelsija – da rehabilituje karijeru koja je od prelaska na Stamford Bridž u padu… I mnogi će možda reći da Sterling neće moći mnogo da pomogne Tobdžijama, ali britanski Skaj na sledeći način rezonuje Arsenalovu odluku da ga angažuje.

Ukoliko Arsenal dobije svog čoveka večeras, valja naglasiti koliko će mu iskustva iz velikih utakmica doneti Rahim Sterling. Arsenal tek treba da napravi najteži korak od svih i osvoji titulu pod Mikelom Artetom. Sterlingov uticaj u tom pogledu mogao bi da bude ogroman. Ovo bi mogao da bude veoma pametan posao Arsenala“, navodi se u tekstu Skaja.

Kako vi gledate na ovaj posao?


tagovi

Mikel ArtetaArsenalRahim SterlingČelsiLetnji prelazni rok 2024Transferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara