Džejdon Sančo (Reuters)
Džejdon Sančo (Reuters)

Pukla transfer bomba u Čelsiju: Stiže Sančo!

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.08.24. | 23:12

Crveni đavoli šalju skupoceni promašaj u redove londonskog rivala za oko 30.000.000 evra

Čelsi je u poslednjim satima letnje pijace dogovorio transfer Džejdona Sanča iz Mančester Junajteda!

Plavci su sa rivalom sa Old Trafroda dogovorili pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora na kraju sezone za oko 30.000.000 evra. Jednostavno, bila je to previše dobra i jeftina prilika da se propusti.

Izabrane vesti

Sančo je jedno od najskupljih i najneuspešnijih pojačanja u istoriji Mančester Junajteda. Ponikao je u gradskom rivalu Sitiju odakle ga je kao omladinca ugrabila Borusija Dortmund i lansirala u zvezdu svetskog fudbala.

Tog leta 2021. ga je želelo “pola Evrope” ali ga je ugrabio Mančester Junajted i platio Milionerima 85.000.000 evra. Sančo na Old Trafordu nikada nije ponovio partije iz Dortmunda, nije bio ni na istim talasnim dužinama sa Erikom Ten Hagom i prošle zime je otišao na pozajmicu u Dortmund. Tamo je opet fudbalski oživeo i pokazao kakvim potencijalom raspolaže.

Borusija ga nije otkupila, vratio se na Old Traford ali sa Ten Hagom nije ispeglao odnose i celo leto je tražio beg iz teške situacije. Pominjali su se PSŽ i Barselona, ali poslednjih dana su samo dva kluba ostala u igri za njegovo dovođenje.

Juventus i Čelsi.

Juve je takođe nudio pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora ali na kraju nije rešio probleme u svojoj kući koji su ga koštali Sančovog dolaska. Stara dama nije uspela da se reši Filipa Kostića i brazilskog veziste Artura koji su odbili sve ponude da napuste kluba i tako je Sančov dolazak postao ekonomski nemoguć.

Čelsi nije imao tih problema. Precrtao je Rahima Sterlinga i krenuo svim silama po Sanča. Prvo je nudio pozajmicu s opcijom otkupa ali Junajted nije hteo ni da čuje. Na kraju su Plavci pristali da bace kocku i garantuju trajan ostanak Sanča na Stamford Bridžu.

Gde će ga?

To verovatno ni oni ne znaju. U napadu imaju Kristofera Enkunkua, Nonija Maduekea, Žoaa Feliksa, Kola Palmera, Mihajla Mudrika, Pedra Neta, Marka Gujua i Nikolasa Džeksona.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Džejdon Sančo

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara