(©Reuters)
(©Reuters)

Prekidi – Monpeljeov zaštitni znak (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.12.20. | 22:59

Kockali su se Ristić i saigrači na severu Francuske

Postigao je Monpelje dva gola posle prekid igre, a mogao je još toliko. Za Monpelje definitivno važi da je prekid pola gola. Vodio je Monpelje sa 2:0 protiv Lansa, sve su prosuli Mihailo Ristić i saigrači, ali su smogli snage za završni udarac – 3:2.

Svakoj seriji dođe kraj, ali to večeras nije bio slučaj. Monpelje je dobio sve četiri utakmice ove sezone kada je vodio na poluvremenu. Pobedom protiv Lansa, Monpelje je ispisao istoriju. Da se četiri puta uzastopno raduje na gostovanju nije bila kadra ni šampionska generacija iz 2012. godine koja je osvojila prvu i jedinu nacionalnu titulu. Možda ovaj Monpelje nema potreban kvalitet da svrgne Pari Sen Žermen sa trona, ali jeste stvoren za velika dela.

Izabrane vesti

Loik Bade, defanzivac Lansa, loše je intervenisao, lopta je došla do kapitena Monpeljea Endija Delora koji nije oklevao, centrirao je spoljnom, a njegov kolega iz napada Stefi Mavididi zakucao je loptu glavom u gol.


Od trenutka kda je Mavididi postigao četvrti gol u sezoni, Monpelje se povukao i čekao je novu grešku domaćina. Lans je zagospodario terenom, diktirao je tempo i imao terensku inicijativu, ali nadmoć u polju nije pretočio u gol.

Kako Monpelje pređe na polovinu protivnika, on postigne gol. Igrači Lansa napravili su faul u opasnoj zoni – nadomak kaznenog prostora. „Jedanaestica“ Monpeljea Savanije zavrnuo iz slobodnjaka u peterac, bila je to lopta koju je Žan – Luis Leka morao da prigrabi u naručje, ali je odlučio da je odbije. Bila je to pogrešna odluka. Uz malo sreće Monpelje je povisio na 2:0. Odbijena lopta pogodila je Portugalca Pedra Mendeša i završila je u mreži. Štoper Monpeljea postigao je drugi gol u tekućoj sezoni i Monpelje je ponovo bio spreman na čekalicu.


Lans je napadao, imao igru i vršio pritisak, a Monpelje je postizao golove. Najbolji opis dešavanja negde do 35. minuta. Monpelje je posle tri utakmice na gostovanjima na kojima je sačuvao mrežu popustio na severu Francuske. Ostavili su nešto više prostora domaćim igračima nakon drugog gola, previše su se opustili i stigla je kazna.

Kako je Monpelje imao sreće kod Mendešovog gola, tako je i Lans kod prvenca. Zategao je vezista Seko Fofana, precizan i snažan udarac završio je na stativi, rikošetirao i od leđa golmana Monpeljea Žonasa Omlina odbio se u gol.

Seko Fofana bio je ključan čovek u Lansu. Sve se vrtelo oko njega kada je kretanje rezultata bilo u pitanju. Početkom drugog poluvremena Omlan je faulirao Lansovog vezistu. Dugo se većalo i presudio je glavni arbitar u korist Lansa. Dosuđen je penal, Gael Kakuta namestio je loptu, šutirao, pročitao ga je Omlan, ali je udarac bio izuzetno precizan i Lans je poravnao rezultat na semaforu.

Prekidi su Monpeljeov zaštitni znak. Fantastično se snalaze u tim situacijama, to su demonstrirali u prvom poluvremenu, a ponovili su sredinom nastavka. Korner je izveo Floran Mole, a najviši u skoku bio je Gaetano Laborde.


FRANCUSKA 1 – 14. KOLO

Petak

Sent Etjen – Anže 0:0

Subota

Marselj - Monako 2:1 (2:0)

/Tovan 5, Benedeto 13 - Ben Jeder 79/

Lans - Monpelje 2:3 (1:2)

/Omlan 36ag, Kakuta 50pen - Mavididi 16, Mendeš 26, Laborde 69/

Nedelja

13.00: (2,85) Nica (3,10) Ren (2,60)

15.00: (2,40) Brest (3,35) Rems (2,95)

15.00: (2,30) Lorijan (3,20) Nim (3,25)

15.00: (1,82) Nant (3,50) Dižon (4,60)

15.00: (2,05) Strazbur (3,30) Mec (3,80)

17.00: (1,75) Lil (3,50) Bordo (5,10)

21.00: (1,68) PSŽ (4,00) Lion (4,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska Liga 1MonpeljeLans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara