(Foto: AFP)
(Foto: AFP)

Predsednik Hetafea ljut na La Ligu, u Elče bez treninga

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.01.21. | 11:50

Zbog velikih snežnih padavina fudbaleri madridskog tima prethodnih dana bili su zatočeni u svojim domovima, prvi čovek kluba Anhel Tores tražio novo odlaganje utakmice, ali iz La Lige nisu reagovali

Oluja Filomena nastavlja da stvara probleme čitavoj Španiji, pa tako i La Ligi. Utakmica 18. kola Primere između Elčea i Hetafea, prvenstveno planirana za nedelju popodne, odigraće se danas (19.00), iako je nevreme pretilo da je još jednom odloži. Najveći problem bio je kako da fudbaleri Hetafea iz srca Španije bezbedno stignu na jugoistok zemlje po nezapamćenoj mećavi. Međutim, iz sedišta La Lige su po članove kluba iz predgrađa Madrida poslali 4x4 automobile i iz njihovih domova ih prebacili do hotela u blizini aerodroma Barahas, kako bi čarter letom mogli da stignu u Elče.

Uprkos naporima koje su uložili iz La Lige, predsednik Hetafea Anhel Tores žalio se zbog načina na koji su tretirani njegovi momci.

Izabrane vesti

"Vrlo sam ljut na La Ligu. Ovo što rade je neprihvatljivo. Zatvoreni smo od petka, nismo mogli da treniramo. Ne možemo da putujemo avionom ili vozom, putevi su odsečeni. Kao član La Lige zahtevam od Havijera Tebasa da potraži rešenje što je pre moguće. Prvenstveno je u pitanju sigurnost igrača Hetafea, a potom i ostalo. Izuzetno sam ljut", rekao je predsednik madridskog kluba. Ipak, u La Ligi nisu podlegli pritisku i meč će se prema poslednjim informacijama odigrati na stadionu Manuel Martinez Valero.

A kada utakmica počne sva druga dešavanja ostaće u drugom planu, jer i jednima i drugima je omča oko vrata. Kada je 23. novembra slavio protiv Valensije, Elče je ostvario najbolji start sezone u Primeri još od osnivanja kluba, ali od tada nije upisao ni jedan trijumf u prvenstvu – okruglo deset mečeva bez pobede. Najduži post tima iz Valensije u prethodne tri decenije. Zanimljivo, čak četiri utakmice u tom periodu završene su rezultatom 1:1.

Hetafe je tek nešto bolji, pošto je u istom periodu upisao jedan trijumf i osvojio bod više (sedam). Bod koji i odvaja dva tima na tabeli, odnosno domaćina gura ispod crte, dok gosta drži iznad površine. Za trenera Hetafea, Pepea Bordalasa, utakmica na stadionu Manuel Martinez Valero predstavlja povratak na mesto koje je dve i po godine, na prelazu iz prve u drugu deceniju 21. veka bio njegov "dom". Na istom tom mestu Bordalas bi trebalo da predstavi i dva najnovija pojačanja, Realovog Takefuša Kuba i Barseloninog Karlesa Alenju. Japanac nije stigao da odradi ni jedan trening sa ekipom, ali španski mediji pišu da će biti pozvan za meč sa Elčeom. 

Timovi su od 1999. godine odigrali 14 međusobnih duela, uglavnom u Segundi. Retko kada bi njihovi dueli obilovali golovima, tek četiri puta postignuto je tri ili više, ali je zanimljivo da je čak osam duela završeno bez pobednika, od kojih šest rezultatom 1:1.

I drugi meč dana, između Ueske i Betisa, odigraće se po planu, iako je trener tima iz Sevilje Manuel Pelegrini zatražio da se meč odloži, jer će se utakmica odigrati u ekstremnim uslovima. Naime, meteorolozi u Španiji najavljuju da će temperatura u vreme odigravanja utakmice (21.00) biti značajno ispod nule, što je klima na kakvu na Iberijskom poluostrvu nisu navikli.

U takvim uslovima će domaća ekipa pokušati da ostvari tek drugu pobedu u prvenstvu i primakne se ka takmacima u borbi za opstanak, dok će Betis biti rešen da večeras naplati dobru igru iz gradskog derbija sa Seviljom, koja mu je donela samo 2. januara.

PRIMERA - 18. KOLO

Petak

Selta - Viljareal 0:4 (0:4)

/Moreno 5, Moi 14, Pareho 19, Nino 31/

Subota

Sevilja - Sosijedad 3:2 (2:2)

/En Nesiri 4,7, 46 - Dijego Karlos 5ag, Isak 14/

Granada – Barselona 0:4 (0:3)

/Grizman 12, 63, Mesi 35, 42/

Osasuna – Real Madrid 0:0

Nedeja

Levante - Eibar 2:1 (1:1)

/Melero 65, Morales 76 - Inui 51/

Kadiz - Alaves 3:1 (1:1)

/Aleks 15, Lozano 56, Negredo 68 - Hoselu 23/

Valjadolid – Valensija 0:1 (0:0)

/Soler 76/

Ponedeljak

19.00: (3,70) Elče (2,95) Hetafe (2,25)

21.00: (2,80) Ueska (3,10) Betis (2,65)

Odloženo

Atletiko Madrid - Bilbao



tagovi

PrimeraElčeHetafe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara