Pre 22 godine Alfi, danas Erling: Siti potvrdio – Haland je naš!

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.06.22. | 11:31

Norvežanin zvanično predstavljen kao novi igrač šampiona Engleske

Već neko vreme nije postojala nikakva sumnja, danas je posao samo ozvaničen – Erling Haland je novi fudbaler Mančester Sitija.

Nešto više od mesec dana nakon što su potvrdili dogovor sa Dortmundom, Građani su uz rekonstrukciju slike norveškog napadača iz mlađih dana u njegovom dresu koja je kružila internetom već neko vreme na svom Tviter nalogu obavestili navijače - OVDE JE! Pazili su na Etihadu na sve detalje, pa su Halanda promovisali na isti dan na koji su pre 22 godine zvanično doveli njegovog oca Alfija.

Izabrane vesti

Dortmundu će, kao što je već poznato, pripasti 60.000.000 evra, pošto je šampion Engleske aktivirao otkupnu klauzulu u njegovom ugovoru, a norveški napadač potpisao je ugovor na pet godina sa mančesterskim timom.

"Ovo je veliki dan za mene i moju porodicu. Uvek sam gledao Siti i uživao u tome prethodnih sezona. Ne možete da se ne divite njihovom načinu fudbala, uzbudljiv je i oni stvaraju mnogo šansi, što je savršeno za igrača poput mene. Toliko je igrača svetske klase u ekipi, a Pep je jedan od najvećih trenera svih vremena, i zato verujem da sam došao na pravo mesto da ispunim ambicije. Hoću da postižem golove, da osvajam trofeje i napredujem kao fudbaler, i ubeđen sam da to mogu da uradim ovde. Ovo je odličan potez za mene i ne mogu da dočekam da pripreme počnu", naglasio je Haland na zvaničnom predstavljanju.

Uzbuđenje povodom dovođenja jednog od najboljih napadača sveta nije krio ni sportski direktor Sitija Ćiki Begiristajn.

"Pratili smo Erlinga nekoliko godina unazad, tako da smo oduševljeni što smo ga doveli u Mančester Siti. On je ogroman talenat i bio je jedan od najboljih napadača u Evropi u poslednjih nekoliko sezona. Njegove brojke su izuzetne, a njegovi nastupi u Borusiji iz Dortmunda, a posebno u Ligi šampiona, dokazali su da može da uspe na najvišem nivou. Erling ima sve što želimo od napadača i sigurni smo da će briljirati u ovoj ekipi i sistemu. Njegov uspon je bio izuzetan, ali on još uvek ima samo 21 godinu. Najbolje godine tek su pred njim i uvereni smo da može da postane još bolji radeći sa Pepom", zaključio je Begiriistajn.

Halandove brojke u prethodne tri i po godine, otkako je iz Moldea prešao u Salcburg, su zastrašujuće. Za austrijski klub je na 27 utakmica postigao 29 golova (sedam asistencija), u dresu Dortmunda 86 na 89 mečeva (23 asistencije), a za reprezentaciju Norveške 20 u 21 nastupu. Možemo samo da pretpostavimo kako će se uklopiti u novi tim...

Čekamo Liverpulov odgovor.



tagovi

Erling HalandMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara