(Star sport)
(Star sport)

Pre 12 godina je samo želeo fotku sa Džekom, sad će Ifet Đakovac igrati sa njim

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.08.24. | 12:47

Veliki korak u karijeri veziste TSC-a

Jedna želja mu se nije ostvarila, druga jeste. Figurirao je Ifet Đakovac tokom leta kao pojačanje Partizana, pošto ga je hteo Aleksandar Stanojević, ali se transfer nije realizovao zbog zahteva TSC-a za obeštećenje u visini 1.500.000 evra. S druge strane, neumorni vezista može da bude ponosan što će zaigrati sa reprezentaciju Bosne i Hercegovine, o čemu je davno maštao.

Selektor Sergej Barbarez je uvrstio Đakovca na spisak kandidata za septembarski mečeve novog izdanja Lige nacija, protiv Mađarske u Ajdhovenu u Mađarske u Budimpešti.

Izabrane vesti

Sve to kao posledica uspešne procedure, pošto je Đakovac još pre dva meseca završio dobio sve papire koji mu omogućavaju da igra za Zmajeve. A tome se nadao još 2012. kad je kao tinejdžer, sa samo 14 godina, „lovio“ fotografiju sa Edinom Džekom. Sad će sa njim deliti svlačionicu i teren, pošto je as Fenerbahčea i dalje na raspolaganju BiH.

Oko igranja za reprezentaciju Bosne i Hercegovine me je prvi kontaktirao Emir Spahić. Bio sam iznenađen pozivom, ali se nisam dvoumio. Vrlo sam zahvalan selektoru Sergeju Barbarezu, kao i čitavom stručnom štabu oko njega što su prepoznali moj talenat i uvrstili me na spisak. To je za mene velika čast, ali i veliki izazov. Nadam se da ću u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine pokazati sve kvalitete i sa saigračima se za početak izboriti za što bolji plasman u Ligi nacija“, rekao je momak poreklom iz Sjenice u izjavi za Mozzart Sport.

Osim Đakovca, imaće Mozzart Bet Superliga još jednog predstavnika na u selekciji Bosne i Hercegovine, jer Barbarez računa i na Nihada Mujakića. Doduše, novi Partizanov štoper je već igrao za Zmajeve, počev od selektorskog mandata Sava Miloševića.



tagovi

BiHIfet ĐakovacMozzart Bet SuperligaFudbalska reprezentacija BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara