Rafael Santos Bore i Matijas Suarez (©Reuters)
Rafael Santos Bore i Matijas Suarez (©Reuters)

Povratak na Monumental: Vreme je za buđenje Milionera

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.02.21. | 23:10

River Plejt na obnovljenom stadionu Antonio Vespućio Liberti dočekuje Rosario u drugom kolu Liga kupa Argentine

Loš period je iza River Plejta. Velikan iz Buenos Ajresa posle dva vezana finala Kopa Libertadoresa (jednog osvojenog) nije uspeo da ostvari het-trik. Eliminisan je u polufinalu od Palmeirasa, novog vladara Južne Amerike. Nije se četa Marsela Galjarda proslavila u premijernom izdanju Liga kupa Argentine krajem prošle i početkom ove godine, a na startu drugog izdanja ovog takmičenje, Milioneri su poraženi u La Plati od Estudijantesa prošle nedelje sa 2:1 iako su vodili golom Matijasa Suareza i imali igrača više. Domaćin je u šestom minutu sudijske nadoknade stigao do tri boda.

Ipak, dobre vesti za slavni klub. Posle šest meseci lutanja konačno će odigrati meč na svom stadionu Antonio Vespućio Liberti, popularnom Monumentalu. Gigantski objekat koji je mogao da primi oko 70.000 gledalaca, obnobljen je i noćas (01.30) će premijerno da otvori kapije u meču protiv Rosarija. Nažalost, samo za igrače i stručni štab. Navijača i dalje neće biti zbog pandemije virusa korona. Stadion je "umiven". Biće promena na tribinama, atletskoj stazi. Travnati teren biće od 95 odsto prirodne trave.

Izabrane vesti

Rosario je počeo pobedom takmičenje iz koga šampion ide direktno u Kopa Libertadores 2022. godine. Na startu je pao Argentinos Juniors sa 2:1. Na klupi ovog kluba sedi Kili Gonzalez, nekadašnji reprezentativac Argentine i bivši fudbaler Valensije i Intera. U odnosu na startnih 11 s premijere protiv Argentinosa neće biti u timu Fabijana Rinauda koji je povredio koleno prošle nedelje i čeka ga operacija i dug oporavak. S druge strane, trener domaćeg tima Galjardo ima sve igrače na raspolaganju. Očekuje se u napadu da opet dejstvuje tandem Matijas Suarez i Rafael Santos Bore.

River će u nastavku biti jači za petoricu novajlija. Dres Milionera obukli su ove zime Avgustin Palevisino (Deportivo Kali), Ektor David Martinez, Žonatan Majdana (Toluka), Avgustin Fontana (Banfild) i Hose Paradela (Himnasija). Jedan od nosilaca igre je napustio River, a to je Ignjasio Fernandez koji je pojačao brazilski Atletiko Mineiro.

Poslednje dve utakmice ovih rivala dobio je tim iz Buenos Ajresa. Na mečevima Rivera i Rosarija ne pada mnogo golova. Na pet od šest prethodnih duela samo je jednom bilo 3+.


tagovi

ArgentinaLiga kup ArgentineRiver PlejtRosario SentralRosarioMarselo Galjardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara