Povišica i kupovina mira

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.10.24. | 13:07

Aston Vila hitno reagovala

Uspela je Aston Vila letos da zadrži talentovanog kolumbijskog napadača Džona Durana pred najezdom zainteresovanih klubova, ali se ubrzo opet našla u situaciji da strepi.

Duran je fantastično startovao u novoj sezoni, najbolji je džoker evropskog fudbala i još više je skrenuo pažnju na sebe. Koliko je za Vilu bilo korisno što je golgeterski eksplodirao, toliko je postalo alarmantno zbog interesovanja ostalih klubova, ali pre svega zbog nezadovoljstva koje je ranije pokazivao minutažom.

Izabrane vesti

I tako su na Vila Parku rešili da ga nagrade i smire novim ugovorom. Iako je Duranov važeći ugovor trajao do 2028. i nije bilo nikakve šanse da izdejstvuje transfer na silu, svesni su u Birmingemu kako su mogli da ga smekšaju. Danas je potvrđeno da su Aston Vila i Duran produžili saradnju do 2030. godine.

Sama dužina ugovora i nije toliko poenta jer je Duran i sa saradnjom do leta 2028. bio blindiran. Kvaka je verovatno u plati. Sa godišnjom bruto platom od 1.600.000 evra godišnje, Duran je bio jedan od najslabije plaćenih igrača Aston Vile. A doprinos na terenu je bio dijametralno suprotan.

Zato je engleski premijerligaš ponudio Kolumbijcu drastičnu povišicu, stavio ga među najplaćenije igrače u ekipi i kupio mir. Bar na neko vreme, jer ako Duran ovako nastavi, teško će se Vila odbraniti od megaponuda bogatijih klubova.


tagovi

Džon Duran

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara