Luka Jović (©AFP)
Luka Jović (©AFP)

Potvrđeno iz Madrida, Real traži klub za Jovića

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.09.20. | 09:50

Bar privremeno

Luka Jović hoće da igra, a Zinedin Zidan nema ništa protiv, ako to bude u nekom drugom klubu. Stoga posle višemesečno uzdržavanja i madridska Marka, najupućeniji list kad su u pitanju zbivanja u Realu, priznaje da je po svemu sudeći došlo vreme za rastanak, bar privremeni.

Marka naime tvrdi da je u klupskim kancelarijama positgnut konsenzus da bi i za Jovića i za Real bilo najbolje kada bi srpski reprezentativac otišao negde gde će biti starter i imati minute. I da nabilduje samopouzdanje i da eventualno sebi digne cenu ako za njega ne bude i dalje mesta u Zizuovom timu.

Izabrane vesti

O Jovićevom odlasku na pozajmicu do sada se već dugo spekulisalo u Italiji, ali su u Madridu uporno odbacivali takvu mogućnost, svesni da će navijačima teško objasniti takav potez za igrača koga si pre samo godinu dana doveo za 60.000.000 evra. Ali kad sklonimo emocije na stranu – pametan izbor.

Samo još da vidimo gde. Milan, Inter, Napoli... To su tri kluba koja su se ovog leta najviše dovodila u vezu sa Jovićem. Ali je Milan na kraju uspeo da zadrži Zlatana Ibrahimovića, Inter je sačuvao i Romelua Lukakua i Lautara Martineza, mada ovog drugog i dalje želi Barselona, a pominje se čak i Real. Napoli bi trebalo da Romi proda Arkadijuša Milika, ali samo zato što je već doveo Viktora Osimena.

A bilo je tu i drugih kluba. Herta recimo, a povratak u Nemačku bi možda prijao Joviću. Realu je Bundesliga više puta dobro poslužila u ovakvim situacijama i možda je najmudriji izbor.

Izvesno je samo da rastanak više nije nezamisliv. Logično posle sezone u kojoj je odigrao samo 806 minuta i postigao dva gola. Pored Karima Benzeme jednostavno nije mogao.


tagovi

Luka Jović

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara