Potpuno nova galaksija: Čičarito najplaćeniji igrač MLS-a

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 20:57

Meksikanac dobio platu od 6.000.000 dolara, što će uz dodatne bonuse nadmašiti cifru od 6.300.000 koliko imaju Vela i Altidor

Meksički napadač Havijer Ernandez Čičarito i zvanično je promovisan kao novo pojačanje Los Anđeles Galaksija. On je stavio paraf na trogodišnji ugovor sa novim klubom i godišnje će zarađivati 6.000.000 dolara, plus dodatne bonuse, zahvaljujući kojima će najplaćeniji igrač MLS lige. Do sada su najplaćeniji bili Karlos Vela i Žozi Altidor sa godišnjim primanjima od 6.300.000 dolara.

Nije loše prošla ni Sevilja, koja je od transfera 31-godišnjeg napadača inkasirala 8.500.000 evra.
"I
graću fudbal, to je ono što želim u svom životu. Ljudi će reći da to nisam mogao u Evropi, ali ponekad u fudbalu postoje stvari koje nisu u vašim rukama. U poslednje dve godine treneri su davali poverenje drugim igračima, a ne meni. Trener Galaksija (Giljermo Baros Skeloto, prim.aut) mi je rekao, gledaj Havijere, mi želimo da ti damo potpuno poverenje, svo samopouzdanje, da nam pomogneš. Zbog toga sam iskoristio ovu šansu. Žonatan dos Santos mi je rekao da je liga veoma podcenjena. Zaista ne idem tamo da se penzionišem", poručio je Čičarito.

Izabrane vesti

Meksikanac je zapravo zamena za Zlatana Ibrahimovića, čiji odlazak neće biti nimalo lagano nadoknaditi. Čičarito možda nije tako ubojit napadač poput Šveđanina, ali jeste timski igrač, što bi takođe moglo da ima svoj značaj.

Čičarito je najbolji strelac u istoriji meksičke reprezentacije sa 52 postignuta gola, tako da će sada biti u prilici da igra i pred brojnom publikom iz svoje rodne zemlje.
"
Biću u prilici da igram pred brojnim meksičkim navijačima, navijačima Galaksija, američkim navijačima. To je sjajno u fudbalu, daje vam mnogo šansi", rekao je Čičarito.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara