Grem Poter (©AFP)
Grem Poter (©AFP)

Poterov debi na klupi Plavaca u Premijer ligi, Kristal Palas je redovna mušterija, Mitrović plaši bivši klub

Vreme čitanja: 4min | sub. 01.10.22. | 10:06

Čelsi dobio poslednjih 10 utakmica protiv tima sa Selhersta. Liverpul kašljuca na startu, a na Enfild stiže Brajton sa najboljom odbranom. Srpska gol-mašina spremna da sruši Njukasl

Posle dve nedelje pauze, vraća nam se Premijer liga. Dok je Mančester Siti sjajno počeo sezonu, Arsenal i Totenhem najavili velike ambicije, Čelsi i Liverpul su loše startovali u novom šampionatu na Ostrvu. Plavci su smenili Tomasa Tuhela, a novi trener postao je Grem Poter, do skora strateg Brajtona.

Tim iz Londona je na tek sedmom mestu, dok je ekipa sa Enfilda stepenik niže. Arsenal i Siti su već odmakli, pa dva pretendenta na trofej u Engleskoj moraju da uđu u seriju pobeda ako žele da se uključe u borbu za krunu. Teži posao imaće Čelsi koji gostuje na Selherst parku gradskom rivalu, Kristal Palasu (16.00). Biće to Poterov debi na klupi Plavaca u Premijer ligi. Vodio je tim u Ligi šampiona, ali se Čelsi nije proslavio na Stamford Bridžu, odigrao je samo 1:1 protiv Salcburga.

Izabrane vesti

Menadžer domaćeg tima Patrik Vijera imaće na raspolaganju Džejmsa Tomkinsa, prvi put u ovom šampionatu. Van stroja su defanzivac Nejtan Ferguson, golman Džek Batland i vezista Džejms Mekartur. Nekadašnji reprezentativac Srbije Luka Milivojević ostao je u klubu iako je u finišu prelaznog roka bio na pragu povratka u Olimpijakos, ali je ove sezone u drugom planu kod francuskog stručnjaka. Na četiri utakmice je ulazio s klupe, na dve je presedeo ceo meč, dok je jedini put bio starter u Liga kupu protiv niželigaša Oksforda. Nameće se za prvi tim mladi napadač Džon Kimani Gordon koji je prethodne nedellje postigao het-trik u pobedu nad Pari Sen Žermenom sa 7:3.

16.00: (4,10) Kristal Palas (3,50) Čelsi (2,00)

Poter ne može da računa na radilicu na sredini terena, Francuza N’Gola Kantea i golmana Eduarda Mendija. Obojica su počela da treniraju, ali neće biti spremni za mali londonski derbi. Bolesni su Mark Kukurelja i mladi Karni Čukvuemeka i oni će verovatno da propuste današnji dvoboj na Selherstu.

Muči se Čelsi ove sezone. Odbrana nije na nivou, primila je već devet golova. U napadu škripi, doveden su Pjer Emerik Obamejan i Rahim Sterling, dok je kaparisan za naredno leto Francuz iz RB Lajpciga Kristofer Nkunku.

Tradicija je u Čelsi koji je pobedio 10 poslednjih mečeva protiv Kristal Palasa. Tim sa Selherst parka nije postigao gol proitiv Plavaca na tri prethodna duela.

Liverpul kašljuca na startu, a prilika za tri boda je gostovanje Brajtona na Enfildu (16.00). Nema više Grema Potera na klupi gostiju. Zamena je stigla iz Italije u vidu Roberta de Zerbija, prošle sezone trenera Šahtjora, a pre toga Sasuola. Videćemo kako će Brajton da se snađe s novim kormilarom. Galebovi su tim sa najmanje primljenih golova u ligi, samo pet (u proseku manje od gola). Biće to izazov za Mohameda Salaha i ostala zvezde engleskog i evropskog vicešampiona.

Jirgen Klop ne može da računa na Škota Endija Robertsona koji ima povredu kolena. Zamena bi trebalo da bude Grk Kostas Cimikas. Napadači Redsa Luis Dijaz, Diogo Žota i Darvin Nunjez kasno su se vratili sa priprema reprezentacija, nisu trenirali u četvrtak, ali se očekuje da budu u konkurenciji za tim.

16.00: (1,50) Liverpul (4,50) Brajton (7,25)

Italijan De Zerbi neće moći da računa na Enoka Mvepua. U tim se vraća nekadašnji napadač Liverpula Adam Lalana. Liverpul nije dobio Brajton prethodne dve sezone na Enfildu. Bodovi su neophodni Redsima, ali neće biti lako da se otvori brava Galebova.

Fulam igra odlično na startu šampionata. Ako se po jutru dan poznaje, tim iz Londona ne bi trebalo da brine oko opstanka. Aleksandar Mitrović je prvi pratilac Erlinga Halanda. Srpska gol-mašina je postigla šest golova, ali je postio u poslednjem kolu, kada je ekipa sa Krejven Kotidža dobila u gostima Notingem Forest sa 3:2.

16.00: (2,90) Fulam (3,30) Njukasl (2,60)

Mitrović je imao lakšu povredu posle reprezentativnih obaveza, ali je trener Marko Silva najavio da će Srbin predvoditi napad danas (16.00) kada stiže Njukasl, prvi klub našeg asa na Ostrvu. Fulam će biti lišen usluga Antonija Robinsona, Manora Solomona, Harija Vilsona i suspendovanog Portugalca Žoaa Paljinje.

I menadžer Svraka Edi Hau ima problema oko tima. Napadač Kalum Vilson je rovit, nije igrao pet utakmica, ali bi mogao da se vrati na teren u prestonici. Nisu 100 odsto spremni ni Bruno Gimaraes i Alen Sen Maksimin, kao i Kris Vud i Aleksander Isak, najskuplji igrač u istoriji Njukasla, plaćen letos Sosijedadu čak 70.000.000 evra. Karl Darlou, Emil Kraft i Džondžo Šelvi van stroja su zbog povreda.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

--------------

PREMIJER LIGA – 9. KOLO

Subota

13.30: (2,15) Arsenal (3,50) Totenhem (3,60)

16.00: (3,40) Bornmut (3,35) Brentford (2,30)

16.00: (4,10) Kristal Palas (3,50) Čelsi (2,00)

16.00: (2,90) Fulam (3,30) Njukasl (2,60)

16.00: (1,50) Liverpul (4,50) Brajton (7,25)

16.00: (2,30) Sautempton (3,35) Everton (3,40)

18.30: (1,95) Vest Hem (3,50) Vulverhempton (4,40)

Nedelja

15.00: (1,40) Mančester Siti (5,30) Mančester Junajted (8,00)

17.30: (2,45) Lids (3,40) Aston Vila (3,05)

Ponedeljak

21.00: (1,80) Lester (3,70) Notingem Forest (5,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FulamAleksandar MitrovićPremijer ligaLiverpulČelsiNjukaslGrem Poter

Obaveštavaj me

Liverpul
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara