Posle 118 minuta fudbala u Radničkom, Papunašvili se vratio kući

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.03.23. | 18:46

Krilni napadač koji je razočarao u klubu sa Čaira, predstavljen danas kao pojačanje gruzijske Samtredije

Došao u Radnički kao „bomba“ prelaznog roka, sa Čaira odlazi na mala vrata. Više je kandidata koji odgovaraju ovom opisu u aktuelnoj, turobnoj sezoni niškog superligaša, ali trenutno je reč o Giorgiju Papunašviliju. Od danas zvanično novom fudbaleru Samtredije

Stigao je u Niš početkom prošlog avgusta, sa zavidnim „si-vijem“, koji su krasili zapaženi nastupi u Dinamu iz Tbilisija, sezona u Verderu iz Bremena, pa makar i njegovom drugom timu, tri solidne godine u Saragosi, status bivšeg reprezentativca Gruzije.

Izabrane vesti

Debitovao je za Nišlije pravo iz aviona u porazu od Novog Pazara (1:3), kada je čak asistirao Nikoli Štuliću za utešni pogodak, ali nakon toga je zabeležio još svega dva nastupa za Radnički, poslednji još 21. avgusta u Surdulici. Sve skupa – tri utakmice, samo jedna kao starter, 118 minuta fudbala u dresu niškog tima. 

Pratio ga je glas da je u Srbiju došao potpuno nespreman, da se baš i nije potrudio da to promeni, a u više navrata o tome je govorio Nenad Lalatović, za čije vreme Papunašvili nije ni prišao statusu prvotimca. Nakon što je otpao sa spiska putnika u Tursku na pripreme ekipe, tražio se samo način sporazumnog razlaza, a 27-godišnjem krilnom napadaču nije dugo trebalo da pronađe novi klub.

Danas je, sa sve brojem 19 koji je nosio i u Radničkom, predstavljen kao pojačanje Samtredije, kluba koji je 2016. godine bio šampion Gruzije, ali nakon toga dva puta ispadao iz Prve (Erovnuli) lige, u koju se vratio na kraju prošle sezone. Trenutno, nakon četiri odigrana kola, na pretposlednjem je mestu na tabeli, sa tri boda.

Popularni Papu priliku da debituje imaće već u subotu protiv Saburtala.


tagovi

Mozzart Bet SuperligaRadnički NišGeorgi Papunašvili

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara