Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Ponos Sicilije se konsolidovao, u igri za povratak u Seriju B

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.03.22. | 10:19

Palermo ne može direktno u Seriju B, ali ga očekuje plej-of i šansa da se domogne drugog ranga italijanskog fudbala. Na stadion Renco Barbera danas (14.30) stiže Taranto

Stefano Sorentino, Federiko Balzareti, Andrea Barzalji, Fabio Groso, Josip Iličić, Havijer Pastore, Edinson Kavani, Paulo Dibala, Franko Vaskez, Abel Fernandez i Luka Toni… Ovih 11 nekadašnjih asova Palerma su dobili najviše glasova za Kuću slavnih kluba koji je 2020. proslavio 120 godina od nastanka.

Posle slavnih godina, igranja u Seriji A, Palermo je doživeo finansijsku propast. Ponos Sicilije je bankrotirao, a novosnovani klub Palermo FK pre tri godine je prešao u najviši rang neprofesionalnog fudbala, Seriju D, odnosno četvrti rang na Apeninima.

Izabrane vesti

Gradonačelnik grada Leoluka Orlando uspeo je da oživi nekadašnjeg člana Serije A. Klub je sada u zajedničkom vlasništvu preduzetnika Darija Mirija (rodom iz Palerma) i Amerikanca poreklom iz Sicilije Tonija di Pjace.

14.30: (1,57) Palermo (3,50) Taranto (6,25)

Palermo je završio takmičenje u Seriji D, u sezoni 2019/2020 na prvom mestu i i izborio promociju u Seriju C. Ove sezone, pet kola pre kraja, Sicilijanci su na šestom mestu sa 54 bodova, čak 18 manje od lidera Barija koji je blizu povratka u Seriju B.

Tim sa Sicilije ove sezone čeka komplikovani plej-of, tako da ostaje u igri za ulazak u drugi rang italijanskog fudbala. Na kormilu tima je iskusni stručnjak Silvio Baldini kome je ovo drugi mandat na stadionu Renco Barbera. Vodio je i Karareze, Vičencu, Empoli, Kataniju, Leče, Parmu, Brešu, Kjevo Veronu, Sijenu… Na klupi Palerma je od 24. decembra prošle godine.

U sastavu su trojica stranaca – Maksim Žiron iz Francuske, Mojsije Ođer iz Gane i Masimilijano Doda iz Albanije. Veliki broj igrača je na pozajmicama. Boje Palerma ove sezone brane Mateo Brunori iz Juventusa, Samjuele Damijani iz Empolija, Đuzepe Fela iz Salernitane, Edoardo Soleri iz Padove, Marko Perota iz Barija i Matija Felilči iz Lečea.

Najbolji strelac tima je Mateo Luiđi Brunori sa 19 golova. Edoardo Soleri je postigao osam, Nikola Valente šest, a Đuzepe Felja četiri gola. Sa šest asistencija najbolji paker je bio Nikola Valente.

Na stadionu Renco Barbera danas (14.30) stiže Taranto u zaostalom meču 22. kola Serije C, grupa C. Dok se Palermo bori za što bolju poziciju pred plej-of, Taranto je u grčevitoj borbi za opstanak. Sicilijanci su u seriji od pet mečeva bez poraza, od toga tri remija u nizu. Taranto je bez trijumfa 11 utakmica.

18.00: (2,25) Pikerno (3,00) Kampobaso (3,30)

U prvom delu šampionata, Taranto je dobio Palermo sa 3:1. Ponos Sicilije je jedini tim u ligi bez poraza na svom terenu. Ostvario je 11 pobeda, uz pet remija, sa samo sedam primljenih golova, najmanje u ovoj grupi trećeg ranga italjanskog fudbala. Taranto u gostima ima samo dve pobede na 15 mečeva. Kvota u Mozzartu na igru 2-3 gola je 1,95.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ITALIJA 3, GRUPA C

Sreda

14.30: (1,57) Palermo (3,50) Taranto (6,25)

18.00: (2,25) Pikerno (3,00) Kampobaso (3,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PalermoItalija 3Serija C

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara