Reset kakav Juve ne pamti: Niko iza Vlahovića, biće ovo šoping od skoro 250.000.000!

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.08.24. | 22:11

Novo veliko pojačanje za Staru damu, a stižu još dva

Neslavno se završila druga era Maksa Alegrija u Juventusu prošle sezone i tada je doneta odluka da se krene u potpuni remont torinskog velikana.

Novi direktor Kristijano Đuntoli je zasukao rukave, izabrao Tijaga Moptu kao kormilara novog Juventusa, a onda mu ispunjavo jednu za drugom želje na letnjoj fudbalskoj pijaci. Neke poput Rikarda Kalafjorija nije ostvario, ali većinu ostalih jeste.

Izabrane vesti

Jedan za drugim su potpisivali golman Mikele De Gregorio iz Monce, vezista Daglas Luiz iz Aston Vile, njegov parnjak na sredini terena Kefren Tiram iz Nice, levi bek Huan Kabal iz Verone, Milanov štoper Pjer Kalulu, a večeras je ozvaničeno možda i najveće pojačanje ovog leta Nikolas Gonzales.

Zbog prevelikih troškova i klupskih knjiga, Juve je bio prinuđen da neke od transfera razvuče kroz pozajmice i otkupi ugovore narednog leta. Takav slučaj je i sa Gonzalesom. Fiorentina nije htela da se odrekne najboljeg igrača, tražila je 40.000.000 evra ali je na kraju popustila. Urodio je plodom i pritisak Argentinca koji je insistirao na transferu. Juve je sa početne ponude od 30.000.00 evra došao do formule koja je na kraju zadovoljila sve strane: 8.000.000 evra pozajmica, 25.000.000 evra obavezan otkup ugovora na kraju sezone i 5.000.000 evra kroz bonuse. Argentinac je potpisao na pet godina za neto platu od 3.000.000 evra po sezoni. Gonzales će biti zamena za Federika Kjezu na desnom krilu i jedna od udarnih napadačkih opcija. 

Zajedno sa obaveznim otkupima pozajmica, Juventusov letnji ceh je trenutno došao do 133.800.000 evra. A ako se ostvare svi bonusi iz pomenutih transfera, cifra raste za još 14.000.000 evra.

I ovo nije kraj. Biće još pojačanja. 

Portovo krilo Fransisko Konseisao je sleteo u Torino i sutra bi trebalo da bude potvrđen kao novo pojačanje. Njegova pozajmica sa bonusima će koštati 9.000.000 evra, a otkupna cena mu je 30.000.000. Kraj na vatren prelazni rok bi trebalo da bude dugo čekani transfer najvećeg letnjeg pojačanja Tena Kopmajnersa iz Atalante koji će sa bonusima da košta 59.000.000 evropskih novčanica.

Kada se sve sabere, Juventus bi ovaj prelazni rok mogao da košta preko 245.000.000 evra! Ali su zato promenili šest ili sedam startera iz prethodne sezone. De Gregorio, Luiz, Tiram, Gonzales, Konseisao, Kopmajners su igrači za prvu postavu.

Trećina je podmirena prodajama igrača koji su se razigravali na pozajmicama i tako im je rasla vrednost, a suštinski nisu ništa značili za prvi tim Juventusa. Od prodaja mladića poput Mojzea Kena, Semjuela Ilinga, Enca Barenčee, Matijasa Soulea, Kaja Žorža, Konija De Vintera i Dina Hojsena, u klupsku kasu je ušlo preko 90.000.000 evra i sa bonusima bi ta brojka trebalo da ide preko 100.000.000. Rešili su se i vetarana koji su imali neke od najvećih plata u klubu poput Adrijana Rabioa, Vojćeha Ščensnog i Aleksa Sandra čime je klupski budžet debelo rasterećen. A do kraja prelaznog roka će da odu još neki precrtani i skupi poput Federika Kjeze, Filipa Kostića, možda i Areka Milika, a nove klubove su na pozajmicama našli i Danijele Rugani (Ajaks) i Federiko Mireti (Đenova).

Reset kakave se ne pamti u novijoj istoriji Stare dame.


tagovi

Nikolas GonzalesLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara