Počinje Flikova era u Barseloni: Mnogo zagonetki, malo prostora u budžetu

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 13:53

Nemac koji je naneo jedan od najtežih poraza u istoriji Blaugrane, dolazi sa željom da je podigne iz pepela

Barselona je željna uspeha. A kako i ne bi kada "ušati" pehar Lige šampiona nije ni na vidiku, dok na drugoj strani, na Sibelesu, Real nemilosrdno slavi i ređa titule. Nije lako biti u koži Barsinih navijača, međutim, mogli bi čemu da se nadaju u bliskoj budućnosti. Dolazi čovek iz nemačke škole, koji bi naredne sezone trebalo da zategne stvari u trening kampu Đoan Gamper.

Kako navodi Mundo deportivo, najkasnije do sutra, Hansi Flik će sleteti u Barselonu i otvoriti novo poglavlje.

Izabrane vesti

Prvi cilj je već postavljen, a to je da se napravi čistka u igračkom kadru i da se dovedu prekopotrebna pojačanja. Mnogo toga će zavisiti i od finansijkog fer-pleja, s obzirom da katalonski gigant već godinama ozbiljno kuburi sa istim.

Lista želja sigurno neće izostati i spekulacije su već krenule da kruže. Mete su navodno Jozua Kimih, Niko Vilijams, Mikel Merino...

Za prvog već znamo da je velika Flikova želja i da bi svojom univerzalnošću sigurno doprineo u veznom redu. Za Nika Vilijamsa je pored Barselone zainteresovan i minhenski Bajern. Ovde je situacija prilično jasna. Otkupna klauzule iznosi 60.000.000 evra, pa ko plati ima otvoren put ka mladom krilnom napadaču, odnosno ka pregovorima sa njim. Ono što može da bude Barsin adut jeste njegovo zbližavanje sa zvezdom Laminom Jamalom tokom Evropskog prvenstva.

Posle finansijske nemogućnosti da angažuju Gvida Rodrigesa iz Betisa, Mikel Merino bi mogao da predstavlja alternativnu opciju. Po navodima katolonskog lista Sport, jedna od opcija je i Bruno Gimarais, ali Brazilac je lani produžio ugovor sa Njukaslom, tako da je mala verovatnoća da će se zaputiti na Pirinejsko poluostrvo.

Što se tiče situacije u sadašnjem igračkom kadru i tu je nekoliko zagonetki. Flik gotovo sigurno neće računati na Serđija Roberta, Oriola Romeua, već zaboravljene Lenglea i Seržinja Desta, a još su pod znakom pitanja uloge Ansua Fatija, Vitora Rokea, Žoaa Kansela i Žoaa Feliksa. Videćemo takođe, da li će se Barselona usuditi da proda nosioce tima kao što su Ronald Arauho i Frenki de Jong, za koje već mesecima kruže priča da bi mogli da napuste klub i tako rasterete klupsku kasu.

Ono što sigurno čeka sve ljubitelje Blaugrane, jeste turbulentno i krucijalno leto za godine koje slede.


tagovi

Hansi Flik

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara