Pobuna u svlačionici Valensije: Igrači ne daju singapurskom biznismenu da proda Rodriga Barseloni

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.01.20. | 11:10

Transfer će se, izgleda, ipak desiti...

Pobuna u svlačionici Valensije! Jutro posle gotovo senzacionalne pobede i prvoklasne utakmice protiv Barselone na Mestalji, Španijom odjekuju reči nezadovoljstva fudbalera Valensije zbog želje prvog čoveka, inače singapurskog biznismena Petera Lima, da proda Rodriga Morena i dalje aktuelnom prvaku Španije već ovog januara!

Situacija je, izgleda, ozbiljnija nego što se očekivalo. Glavni ljudi u svlačionici Slepih miševa digli su glas protiv Petera Lima i nameravaju da se bore do poslednjeg dana prelaznog roka kako bi zaustavili odlazak njihovog kolege na Kamp Nou. Deža-vi situacija za Valensiju i njenog ponajboljeg igrača, jer ovo nije prvi put da svlačionica diže glas protiv Lima i njegove transfer politike prodaje svega što je iole vredno najvećem ponuđaču. Igrači su letos stopirali Rodrigov transfer i Atletiko Madrid, ali se o tome tada nije mnogo pričalo. Ovog puta igrači ne nameravaju da kriju svoje emocije...

Izabrane vesti

Nije tajna da su pregovori Barselone i Valensije otvoreni već neko vreme i sve su glasnije priče da je načelni dogovor postignut na pozajmicu do leta, uz pravo kupovine na oko 55.000.000 evra, pa je i dalje upitno kakav će konačni rasplet biti.

Uprkos ushićenju zbog trijumfa nad Barselonom na dominantan način, jedan od kapitena Valensije Hoze Luis Gaja nije se ugrizao za jezik kada je pričao o mogućnosti da Rodrigo ode.
“Kao igrač ne mogu da shvatim ideju o prodaji Rodriga. Nemamo boljeg igrača od njega“, poručio je kratko Gaja.

Peter Lim i Dejvid Bekam

Međutim, sve priče o mogućem transferu i silni milioni koji se oko njega vrte doveli su do toga da se Rodrigo oseća nestabilno na tlu kojim hoda. On je bez sumnje ključni igrač Valensije i neko ko bi mogao da bude zaštitno lice Slepih miševa u budućnosti, zbog čega se i digla dževa oko prodaje istog na polovini sezone, što je za Valensiju u kojoj često duvaju drugačiji vetrovi, kao pucanj u koleno...

Španski mediji tvrdi da ni trener Albert Selades ne deluje previše zadovoljno pričom o prodaji Rodriga, ali on se tu praktično ništa i ne pita.
“Rodrigo? Moje mišljenje ne može da promeni situaciju, zato i ne pričam ništa“.

Navodno, u klubu je već sve spremno za Rodrigov odlazak u Barselonu. Igrači i stručni štab umorni su od stalnih protesta, jer na kraju će ipak biti onako kako singapurski magnat kaže. A, on je video očigledno veliki profit u Rodrigu... Naravno, ako se ovaj posao završi, to znači da ipak nema ništa od najavljenog megalomanskog transfera Lautara Martineza iz Intera za rekordnih 120.000.000 evra... O svemu Rodrigo nije želeo da priča, već je juče posle utakmice ubrzano napustio stadion i izbegao je bilo kakvu komunikaciju s novinarima. 

Nekada tim sa dušom, danas klub za obrtanje novca s menadžerskim kombinacijama...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara