Sve smo bliži najvećoj zimskoj detonaciji: Barselona u maksimalnoj ofanzivi na Lautara, Inter mami Vidalom

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.01.20. | 22:19

Sedam dana ludila pred nama...

Kada je pre samo nekoliko dana pravo iz Argentine odjeknula vest da će Barselona ove zime ići po Lautara Martineza bilo je skeptičnih pogleda, ali kako se bliži vreme zatvaranja transfer pijace, izgleda da smo sve više bliži najvećoj detonaciji ovog januara!

Nije šala, nije spekulacija, Barselona u poslednjoj nedelji zimske transfer pijace kreće u maksimalnu ofanzivu na argentinskog napadača i pred nama su sedam dana apsolutnog ludila na relaciji Katalonija - Lombardija! Ovakav scenario najavljuje novinar poznatog radija Katalunja i jedan od urednika programa “Tot GiraLuis Kanut koji tvrdi da je Barselona najozbiljnije zagrizla mamac i da će ići na sve ili ništa s momkom koji igra odličnu sezonu u Interu.

Izabrane vesti

Podsetimo, pouzdani izvori iz Argentine su pre nekoliko dana javili da će Barselona za ovaj transfer izdvojiti vrtoglavih 120.000.000 evra, što je za 10.000.000 evra više od otkupne klauzule koju Lautaro ima u ugovoru. Međutim, Kanut tvrdi da Barselona sprema idealan mamac za Inter i u ceo posao uključuje Artura Vidala. Barselona je posle današnjeg, skoro pa ubedljivog poraza od Valensije definitivno u obavezi da krene po napadača koji će da nadomesti izostanak povređenog Luisa Suareza. Barselona trenutno osim Antoana Grizmana nema više nijednog klasičnog napadača na raspolaganju, a i Francuz uglavnom deluje po krilu, nego kao prirodni centarfor otkako se preselio na Kamp Nou. Pistolera neće biti na terenu praktično do kraja sezone, što Barselonu ostavlja u teškom položaju, s obzirom da do kraja sezone ima još četiri puna meseca! 

I ptice na grani znaju da je Vidal najveća želja Antonija Kontea ove zime i da Italijan baš temperamentnog Čileanca vidi kao ključni sastojak u Interovim namerama da napadne titulu u Seriji A i tako svrgne Juventus s trona. Juventus u kojem su Konte i Vidal zajedno proveli nekoliko uspešnih i berićetnih godina. 

Svi dosadašnji pregovori Intera i Barselone nisu bili uspešni pošto su ljudi iz Katalonije za transfer zahtevali 20.000.000 evra, dok direktori Nerazura Bepe Marota i Pjero Auzilio nisu bili spremni da plate više od 12.000.000 evra.

Ako bi Barselona zaista uključila Vidala u celu priču veliko je pitanje hoće li Inter uspeti da izdrži da ne pusti Lautara. Istina, Argentinac je ove sezone ostvario odličnu saradnju s Romeluom Lukakuom i zajedno terorišu mreže, ali kombinacija velikog novca i ugovora igrača kojeg Antonio Konte toliko želi mogla bi da bude presudna za aktivaciju nove transfer bombe! Izvesno druge najveće u istoriji januarskih prelaznih rokova posle Filipea Kutinja i posla koji je Barselonu koštao gotovo 160.000.000 evra kada je Brazilac dolazio iz Liverpula pre dve zime.

Podsetimo, Inter je na pragu dovođenja Olivijea Žirua iz Čelsija i samo detalji dele Francuza od prelaska sa Stamford Bridža na stadion Đuzepe Meaca. Pitanje je da li bi Inter krenuo u dovođenje još jednog špica u slučaju da Lautaro ode s obzirom da je trenutno jedina alternativa njemu i Lukakuu talentovani Sebastijano Espozito (17) koji će verovatno i sam na pozajmicu kako bi sticao iskustvo. 

Čeka nas buran finiš prelaznog roka...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara