Komentari na vest

Pobuna Rumuna protiv pravila o bonus igračima

T

Temišvar 1989

pre oko 2 meseca

Ne umemo da uzmemo od Rumuna ono što valja, npr. kako su 1989. rešili jahačinu vladara, ne, mi sve uvek kontra od dobrog.
P

Prdoje

pre oko 2 meseca

Svaka liga i profesionalna ili amaterska, u kojoj ne možeš na teren izvesti najbolji sastav je potpuno neregularna. I tu prestaje svaka priča

Bojank91

pre oko 2 meseca

Iskreno, optimalno rešenje je negde u sredini, a to je da Prva liga Srbije ima pravilo o 3 bonus igrača. To je ipak razvojna liga, a seniorski fudbal. Molim lepo i doviđenja.
D

DS1989

pre oko 2 meseca

Pravilo je glupo i lako dokazno da je glupo. Evo navijaci Zvezde ce da kukaju sto ne dovodimo desnog beka, pa jer mora da igra Mimovic bonus, onda ce neko reci pa dobro neka dovedemo beka a neka bonus bude Sljivic a ja cu da kazem a koga ces da izbacis Ilica, Hvanga? I tako mozemo u krugu a poenta je da to pravilo i tek kako diktira postave nasih klubova i da nasi klubovi su na neki nacin spreceni da naprave mozda i bolje ekipe jer eto mi desnog beka ne mozemo da dovedemo jer Mimovic mora da igra. Sve je to lepo kada se prica al nemoj da se neko cudi posle kako crnci iz Yong Boysa pobede Zvezdu, pritom to pravilo nije za dobrobit Srpskog fudbala nego za menadzere koji prodaju mlade igrace. Kriminal, mafija kako god to je istina. I Zvezda je imala Ristica,Jovica, Grujica, Partizan je imao Jovetica Milenkovica i td... Nije tada bilo pravilo bonusa ali su deca igrala jer su bila kvalitet.
P

Pazi

pre oko 2 meseca

Evo predloga. Klubovi koji se odluče da igraju recimo 80% vremena u toku sezone da bonusima, da dobiju par ekstra bodova. Oni koji ne žele ostaju bez tih bodova ali mogu da igraju i sa svim strancima ako žele. Pa onaj ko hoće da razvija mlade igrače bude nagrađen, a ko neće igra sa iskusnijima.
E

Eto vidiš

pre oko 2 meseca

Dobar predlog ali nema ko da čuje.
Č

Čekajte

pre oko 2 meseca

Šta je cilj teksta? Da se opravda to što je jedan klub bio protiv a 15 za ovo pravilo kod nas? Tamo je većina protiv. Demokratija, nema ljutiš.
P

Pa da

pre oko 2 meseca

Upravo tako.
y

yui

pre oko 2 meseca

vama je korist bonus igrac da bi ga terza prodao I uzeo lovu..
g

gunđalo

pre oko 2 meseca

nije 15 klubova, nego 14. i to nisu klubovi nego CZV filijale
@

@gunđalo

pre oko 2 meseca

Dal je 14 ili 15 svejedno je, svakako je većina. A gde su vaše filijale inače? Opljačkali ste ih i pogasili. Sve je ovde jasno džabe se pravite naivni.
X

Xjdjdjshs

pre oko 2 meseca

Ako uzmemo u obzir broj i tržišnu vrednost izlaznih transfera mladih igrača u inostranstvo od uvođenja ovog pravila, jasno je da se radi o odličnom izboru. Takođe, prošle godine smo imali tri direktna mesta u Evropi, ove godine ćemo imati minimum dva. Nema sumnje da se radi o odličnom i korisnom pravilu, iz više razloga.
z

zauzeto ime

pre oko 2 meseca

ovo ucesce u evropi si uzeo za primer, a recimo da u evopi se nisu forsirali mladi igraci na moranje nego su ekipe zadnjih 5 godina igrale sa najjacim sastavima, bez obaveznih mladih igraca i zato su pravile kakve-takve rezultate i donosile bodove za srpski koeficijent .......... pripisao si "uspehe u evropi" pravilu o mladim igracima, a u stvari je skroz suprotno, uspesi su zato sto nema pravila o mladim igracima za evropske meceve
m

mitro45

pre oko 2 meseca

Kod nas je 22 godine i stariji. Bonusi su svi oni igraci rodjeni od 1.1. 2002. i mladji. Znaci da je nama bonus i neko sa 22,5 godina. To je vec formiran igrac.
P

Pre svih argumenata

pre oko 2 meseca

Voleo bih argument gde je i kome bitno kako će se mladi fudbaler razvijati? Evo da sam vlasnik FK Vojvodine na primer, šta mene briga za mladog fudbalera neke tamo Kolubare? Isto tako mene kao građanina ove države ne zanima kako će se taj tamo fudbaler razvijati i da li će dobijati šansu. A zašto me ne zanima, pa jednostavno, da imamo igrača kvaliteta Mbapea, Mesija, Anrija, Zidana, sa radnom etikom Đokovića, taj fudbaler će napraviti karijeru za Real Madrid, a to da liće smešan fudbaler provesti karijeru po Rumuniji, Nemačkoj drugoj ligi ili u Švajcarskoj realno nikoga živog ne treba da bude briga. Ukinuti pravilo skroz i ko se izbori izbori!
D

Da da da

pre oko 2 meseca

Tebe ne zanima ali je ovo u interesu naše zemlje tj. reprezentacije. Naša mlada selekcija gubi 9:1 eeeej!
К

Куре на специјали

pre oko 2 meseca

@ da da da Док није било тог правила, били смо европски и светски прваци. Од кад је уведено добијамо девет комада. У првом сличају играли су они који су се изборили за статус својим квалитетом, у другом они које гурају менаџери и савез зарад финансијског интереса неколицине менаџера и клупских функционера.
B

Brankoni84

pre oko 2 meseca

Tri bonus igraca hocu ja necu jedan, necu dva nista manje necu jer tri su za srecu tri bonus igraca hocu ja.😂
I

Ivancuga

pre oko 2 meseca

Navedite koji je igrac iskocio za A tim zbog ovog pravila bonusa. Mozda jedino Erakovic, a ni on nije dobio sansu
K

Kokos

pre oko 2 meseca

Naravno novinarima u Srbiji ne pada na pamet da primjete kako se bonus pravilo mjenja iz godine u godinu na zahtjev Crvene zvezde i kako ona to želi. Jedne godine joj odgovara jedan, druge godine dva, pa opet jedan, da ne govorimo kako je jedne godine do 22, fruge do 23 godine, treće do 21 i tako u krug. Crvena zvezda i njeni novinari su zaista izgubili svaki komapas.
D

Daj faul

pre oko 2 meseca

A znaci vi biste da se ovo pravilo ukine kako SAMO vama odgovara, naspram cele lige!? Koja je to natprirodna pojava!?
a

arroyo

pre oko 2 meseca

pa što najveća fudbalska škola u evropi posle ajaksove odjednom ima problem
z

zauzeto ime

pre oko 2 meseca

@Daj faul ajde malo logike, zasto se insistira na tom pravilu od strane klubova? koji je njihov interes u tome da i drugi klubovi sem njih igraju sa mladim igracima? ako zelis da igras sa mladima ubacis ih u igru i igras, ako ne zelis nemoras igrati sa njima? opet zasto je recimo kolubari bitno,IMT-u, vozdovcu, svima ostalima, i zasto insistira na pravilu o 2 mlada igraca ? jedina logika je da zele da sabotiraju ostale ekipe da ne mogu da izvedu najjaci sastav ........ da je na pravilu insistirao fudbalski savez pod tim smesnim izgovorom za unapredjenje reprenzentacije razumeo bi, ali ovde klubovi uporno insistiraju ..... moje pitanje je samo zasto ? od svetskih prvaka dosli smo do toga da mladje selekcije ne mogu da prodju grupnu fazu bilo kog takmicenja, da primamo 9 komada kuci ..........
S

Soichiro

pre oko 2 meseca

Smanjite broj igraca koji mogu biti pod ugovorom i mladi ce imati sansu... Ovako zvezda ima 80 igraca pod ugovorom.. Vise da drugi ne bi imali igrace a manje sto im treba... 20 igraca a ostali mogu da igraju gde zele, jer ako nisu u 20 neces igrati nikad.
j

jbg

pre oko 2 meseca

20 i ostane u Zvezdi, ostale pošalju po klubovima iz Smešne lige Srbije i zabrane im da igraju protiv matičnog kluba. Sada imaju i čedo sa Karaburme, tako da je čitava burleska složena.
P

Pedja108

pre oko 2 meseca

Zbog ovoga Rumuni i dalje tavore i tu su gde su. Evo na EP, videli smo Jamala, koji sa 16 godina je jedan od najboljih igraca. Kod nas bi ga slali na kaljenje ne znam gde, pa bi ga mozda sa 20 godina uvrstili u tim. Eno Belingem, takodje mlad, jeste mi antipatican, ali ima znanje. I ostale reprezentacije su imale mlade igrace. Ovaj prica kako ne moze da napravi tim sa bonus igracem. Evo kad je Zvezda osvojila kup sampiona, Prosinecki je tada punio 22 godine, a poceo sa 21. I da li je Zvezdi smetao mlad igrac? Naprotiv. Naravno da ne mozes naci brdo mladih igraca, ali da nemas bar jednog koji valja ili je solidan, to onda govori o klubu i kako se radi. Umesto da odvajaju talente, oni pustaju samo one koji imaju bogate roditelje. Sad porodica treba da plati kompletnu opremu, pa raznorazne glupave kampove, sve u cilju uzimanja para. Nadji klinca koji zna da igra i daj mu sve to besplatno i imaces bonusa bez problema.
D

Daj faul

pre oko 2 meseca

Pa tu negde i jeste poenta… selekcija igraca i znanje! Ko te pita za godine ako mozes i znas da igras!
N

NoName1

pre oko 2 meseca

Pa sam si dao odgovor koliko je ovo glupo pravilo. Prosinečki je igrao i bez tog pravila jer je zasluživao da igra, posedovao je kvalitet. Ovim dekretom forsiraš NEKVALITET u prvi tim. Jer ako ima kvalitet, mladi igrač će svakako igrati.
M

Mjv

pre oko 2 meseca

Svako ko ne prati fudbal kritikuje ovo pravilo, Rumuni su najbolji primer sta znaci ovo pravilo. Pre nego sto su ga uveli, nisu postojali na fudbalskoj mapi, jer razni Bekaliji kao kod nas Terzici, Vazure, Zecevici prave razne kombinacije sa strancima. Od kad su ga uveli, mlada reprezentacija je ucesnik zavrsnica turnira, a vidimo gde im je sad bila i seniorska reprezentacija. Tako da pogledajte rezultate pa komentarisite.
Б

Блок

pre oko 2 meseca

Па где је наша репрезентација? Како смо ми онда били шампиони Европе и Света без бонуса? Тај који комбинује са страним играчима ,уф тешко му да ради и са младим домаћим.
a

arroyo

pre oko 2 meseca

uopšte nije stvar u tome nego je razvijanje mladih igrača maltene na nivou cele zemlje preuzeo Georgi Hađi tj njegova akademija možda si čuo za njega
Б

Блок

pre oko 2 meseca

Ултра глупаво правило ,кад сам први пут чуо да хоће код нас да га уведу ...нисам могао да верујем . Сетите се Европа .. Бонуси на клупи ,лига замењени након првог полувремена. То нема нигде ,један тим игра Европу један лигу.Каква год да нам је лига потребна је због уигравања ,статистике ...ти си у ЛШ 80 посто времена иза лопте ,тешко ћеш након тих мечева неког да продаш .
N

Nego sta

pre oko 2 meseca

vidim klubski fudbal rumuna blista
M

Mjv

pre oko 2 meseca

Pogledaj reprezntaciju njihovu pre bonusa gde je bila i gde je sad.
R

Rumunija

pre oko 2 meseca

To su privatni klubovi, pa gazde koje su kupile Dinamo Bukurešt umalo mu vijecni katanac nisu stavili 😅
с

с

pre oko 2 meseca

Наши га увели и убрзо попили девет комада од енглеза!
D

Daj faul

pre oko 2 meseca

Pa dobro i sta sad!? I Brazil je popio 7 od Nemaca, Barselona je popila 8 od Bajerna… kakve to veze ima, moze da se desi…
M

Meni je ovo smesno

pre oko 2 meseca

Bune se klubovi, jer hoce da im igraju prosecni stranci a ne njihova deca koja nikad ne bi ni dobila sansu koliko god talentovana bila da nije ovog pravila, ovo je odlicno i svaki klub treba da forsira najtalentovanije sada kad vec mora, u drugom slucaju sigurno ne bi, i prodace ih za solidne pare .
h

halo

pre oko 2 meseca

Da, pošto hvala Bogu pre 2020. godine apsolutno nijedan klinac nigde nije igrao.
i

izointer32

pre oko 2 meseca

@Halo U Zvezdi i Partizanu mozda, a koji su to mladi igraci igrali u Spartaku, lUcanima, Pazaru ili sta znam Radniku, malo sutra.
i

izointer32

pre oko 2 meseca

Halo U Zvezdi i Partizanu mozda, a koji su to mladi igraci igrali u Spartaku, lUcanima, Pazaru ili sta znam Radniku, malo sutra.
h

halo

pre oko 2 meseca

@izointer32 Ako nekome treba pravilo da bi mogao da igra u Surdulici, možda bi mu bilo bolje da preispita svoju buduću karijeru.
H

Halo

pre oko 2 meseca

Ako je tu rodjen ne moze igrati u Realu nego ce poceti odatle, nemate vi pojma niti dodirnih tacka sa fudbalom, samo lupate u prazno.