©MN Press
©MN Press

Piksi o Vlahoviću, Sergeju i Mitroviću: Kako mogu da igraju za klub ako su povređeni? To pitajte njih

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.09.24. | 10:41

Selektor govorio o neodazivanju igrača na septembarsko okupljanje

Mnogo je trzavica oko reprezentacije Srbije nastalo po neuspešnom okončanju Evropskog prvenstva pre nešto više od dva meseca, a selektor Orlova Dragan Stojković Piksi održao je danas konferenciju za medije pred duel prvog kola Lige nacije protiv Španije (četvrtak, 20.45). Aktuelni evropski šampioni stižu u Beograd, a Srbija će za duel protiv ekipe Luisa de la Fuentea biti oslabljena za neigranje nekolicine važnih igrača, poput Sergeja Milinković Savića, Aleksandra Mitrovića, Vanje Milinković Savića.

Selektor Stojković pokušao je da objasni izostanak pomenutih igrača za predstojeće utakmice protiv Španije i Danske.

Izabrane vesti

“Ono što imam da kažem za javnost je ono što sam već rekao. Ja sam obavio mnogo ranije razgovore sa njima i ne samo sa njima. Da pomenemo Vanju Milinkovića Savića, pošto su neki protumačili da je to šok što nema Vanje. Ja sam dan pred objavljivanje spiska razgovarao sa njim, on mi je rekao da je imao problem sa kukom. On je rekao da može da brani, ali da misli da je dobar tajming da ovu reprezentativnu pauzu iskoristi da se oporavi. Rekao sam: OK, prihvatam i to je to. Dobili smo izveštaj lekara".

Pojasnio je i nepojavljivanje Sergeja Milinković Savića i Aleksandra Mitrovića u Staroj Pazovi.

"U kontaktu smo sa klupskim lekarima. Kako sa Al Hilalom, tako i sa Torinom, dobijamo izveštaje. Što se tiče Mitrovića, isto smo razgovarali, požalio se na bol u zadnjoj loži, to je bio 24. avgust ili tako nešto. Sergej mi je rekao da prima injekcije zbog spazma u donjem delu leđa. Dobili smo i dokumentaciju iz Al Hilala. Ja moram da verujem igračima. Što se tiče Vlahovića tiče, porodični problemi su u pitanju. Niti ulazim, niti ću ikada ulaziti u privatne stvari igrača. Ako imate drugu informacije onda bih vam bio zahvalan da ih podelite sa mnom. Normalno je da će biti spekulacija. Sa pravom, jer se postavlja pitanje kako mogu da igraju za klub onda? Ali to morate njih da pitate“.

U jednom od novinarskih pitanja, Stojkoviću je ukazano da je Dušan Vlahović čak šest puta do sada otkazao dolazak na okupljanje reprezentacije.

"Moraćete njega da pitate. Doživljavam ga kao i svakog drugog igrača. Ne pravim neke razlike. Ali nisam uzbuđen previše. Morate to njega da pitate. Moja je odluka bila da bude na spisku. To je do mene. Ne treba praviti aferu, moje je da pozovem. Niti mi pada na pamet na pamet da ulazim u privatni život nečiji. Dovoljno mi je to što je rekao“.“


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara