Dragan Stojković (@MN Press)
Dragan Stojković (@MN Press)

Piksi: Dovoljno smo pametni da znamo neke stvari...

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.09.24. | 23:25

"Meni je srce puno ne zbog rezultata nego kada vidim te momke koji su toliko želeli, bez obzira na rezultat ovo je pravi pristup", ističe selektor

Možda nije bilo mnogo onih koji su verovali da će Srbija uspeti da ostane neporažena u duelu sa Španijom, ali Dragan Stojković, njegov stručni štab i fudbaleri uspeli su da odole naletima evropskih prvaka. Čak i da dođu do najbolje šanse utakmice, koju u prvom poluvremenu nije iskoristio Luka Jović.

Posebno u drugom poluvremenu Orlovi su bili pod opsadom gola, međutim, sjajni Predrag Rajković uspeo je da odbrani sve što je išlo u okvir gola, a Strahinja Pavlović, Nikola Milenković i Jan Karlo Simić, kao i prethodno Strahinja Eraković koji je zamenjen između poluvremena, uspešno su otklanjali opasnost. Veliku pomoć štoperi su imali od svih drugih igrača. Ipak, jedan je delovao kao da bi mogao da izdrži još 90 minuta na terenu. U pitanju je Veljko Birmančević.

Izabrane vesti

Fudbaler Sparte iz Praga odigrao je sjajan meč i kupio sebi mesto u timu za neke naredne izazove. Uostalom, selektor je i najavio da onaj ko odigra dobro večeras neće biti menjan.

"Nikako, pa što bih ga izbacivao? Nisam lud. Kada nosite dres svoje zemlje nebitno je da li ćete igrati dobro ili ne, bitno je da date sve od sebe. Tako se pokazuje patriotizam i lojalnost. Meni je srce puno ne zbog rezultata nego kada vidim te momke koji su toliko želeli, bez obzira na rezultat ovo je pravi pristup. Hvala svima koji su bili večeras na Marakani, možda su dočekali utakmicu sa strepnjom, ali momci su dali sve od sebe. Hteo sam da vidim hrabru Srbiju bez obzhira na protivnika", izjavio je Piksi za TV Arena Sport.

Istakao je selektor da je utakmica bila kao što je i očekivao.

"Teška utakmica, znali smo šta nas čeka, svako iskakanje ili jurnjava po terenu je ravno samoubistvu. Mi smo dovoljno pametni da znamo neke stvari i igrali smo kako smo se dogovorili na treningu. Čekali smo šansu iz tranzicije, znali smo da će doći do nje. Oni su najbolja ekipa u Evropi, kontrola lopte nije problem za njih. U takvoj situaciji morate biti disciplinovani i požrtvovani, da date sve od sebe".

Osvrnuo se Stojković i na promašaj Luke Jovića, kada je mogao da donese Srbiji prednost desetak minuta pre odlaska na pauzu.

"Nisam mogao sa klupe da primetim da li je bio ofsajd, kada sam se okrenuo ka četvrtom sudiji i pitao ga, rekao mi je da nije. To je jedan zicer, penal bez golmana, ali Bože moj, fudbal je igra grešaka. Bitno da je ušao u šansu, Živković je odigrao majstorski potez, kao u šahu kada matirate protivnika, to je bilo to", konstatovao je selektor.



tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara