(©Printscreen)
(©Printscreen)

Petarda Dinama, poker Rijeke i mučenje Hajduka: Bamba razgalio 30.000 ljudi na Poljudu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.08.24. | 02:26

Marko Livaja prvenstvo otvorio golom i asistencijom

Prošle sezone je bilo dramatično do derbija na Rujevici, ove bi moglo da bude još uzbudljivije. Iz godine u godinu kvalitet timova u HNL-u raste, zvezda je sve više. Ivan Perišić, Ivan Rakitić, Bruno Petković, Marko Pjaca, Marko Livaja, Marko Rog... Dinamo i Hajduk su okupili zvučna imena, ozbiljnog suparnika imaće u Riječanima.

Pokazao je tim sa Kvarnera već na premijeri, počastio je Lokomotivu pokerom golova – 4:0! Odgovorio je na Dinamovu petardu protiv Istre u Maksimiru – 5:0. Pljuštali su golovi, mreže su bile pune. Dve najbolje ekipe iz prošle sezone demonstrirale su da i ove pucaju od samopouzdanja, dok se treći pretendent na titulu mučio.

Izabrane vesti

Hajduk je prošao drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencije, trijumfovao je i na otvaranju HNL-a na krcatom Poljudu protiv Slaven Belupa, međutim, nije douševio – 2:1. Još nije sve selo na mesto, nema sitnog veza po travnjaku. Đenaro Gatuzo je položio sve same štihove na sto, krenuo je i sa Ivanom Perišićem i sa Ivanom Rakitićem, ali je na početku nove sezone prvo ime i dalje – Marko Livaja.

Otkako se vratio u klub iz koga je prešao u milanski Inter, daleko je najbolji pojedinac Hajduka. Dva puta zaredom bio je prvi strelac lige, a ovu je otvorio pogotkom i asistencijom. Zatresao je protivničku mrežu iz penala, načeo je Slaven Belupo, a potom i učestvovao u akciji u kojoj je Bamba razgalio 30.000.000 navijača na Poljudu.

Bili su napadača iz Gambije platili 700.000 evra, stigao je iz Grenobla i na debiju u hrvatskom šampionatu pocepao mrežu. Zakucao je loptu pod prečku nakon što je sebi stvorio prostor u šesnaestercu. Sredinom prvog dela slutilo je na rapsodiju naliko onoj Dinama na Maksimiru ili Rijeke protiv tima koji ju je koštao titule, međutim, ekipa iz Koprivnice je smanjila do poluvremena, stvorila nekoliko izglednih šansi i mogu u Splitu da budu zadovoljni što je na koncu ostvarena pobeda.

Nije bio ubedljiv Hajduk, ali zacrtano je uradio.

HNL – 1. KOLO

Petak

Dinamo - Istra 5:0 (3:0)

/Hodža 13, Teofil Katrin 19, Kulenović 28, 49, Pjer Gabrijel 79/

Subota

Gorica - Varaždin 0:0

Nedelja

Rijeka - Lokomotiva 4:0 (2:0)

/Fruk 13, Ivanović 28, Hodža 70, Butić 83/

Hajduk - Slaven Belupo 2:1 (2:1)

/Livaja 18pen, Bamba 37 - Šakota 45+1/

Osijek - Šibenik 1:2 (0:1)

/Soldo 54 - Božić 8, Ađemang 60/



tagovi

Dinamo ZagrebHajduk SplitRijekaHNL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara