Romelu Lukaku (©Reuters)
Romelu Lukaku (©Reuters)

Petak u Seriji A: Još jedna Interova šansa da zauzme prvo mesto, makar na 40 sati

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.02.21. | 13:36

Domaćin bez Milenkovića, Kastrovilija i najverovatnije Riberija. Lukaku i Hakimi se vraćaju u redove milanskog tima. Konte u autu zbog suspenzije. Promo kvota u Mozzartu na pobedu gostiju - čak 1,72

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Inter na Frankiju ne zna za pobedu od 2014. godine u Seriji A. I na nedavnom meču u Kupu Italije posle 90 minuta bilo je 1:1, a prolaz Nerazurima u sledeću rundu kupa je doneo Romelu Lukaku, u poslednjem minutu drugog produžetka. U Apijano Đentileu se nadaju da će i večeras Big Rom biti čovek odluke. Učinak Nerazura sa Belgijancem i bez njega je dijametralno suprotan, kako je Gazeta danas zapazila, bez Lukakua Inter nije uspeo da ostvari jednu pobedu. Srećom po Nerazure Belgijanac je propustio samo tri meča i ona su okončana sa dva poraza i jednim remijem.

Izabrane vesti

Fjorentina je na svom terenu u poslednjih šest kola nije osetila gorčinu poraza (četiri remija i dve pobede), međutim problem Ljubičastih su golovi. Na jednoj strani imamo Inter koji ima najefikasniji tim u Seriji A dok na drugoj nalazimo Fjorentinu od koje je samo Parma zatresla manje puta mrežu u prvenstvu. U tom kontekstu za Ljubičaste je veliki hendikep što Frank Riberi nije sto odsto fit. Fancuz ima problem s mišićem lože i rizikuje da ga istegne ili čak pokida što bi prouzrokovalo dužu pauzu. Prandeli će biti na velikim mukama da li da rizikuje ili ne. Prema poslednjim najavama, u najboljem slučaju, FR7 će biti na klupi dok bi pored Vlahovića trebalo da igra Ejserik.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE INTER DA BUDE ŠAMPION ITALIJE JE 2,30.

Osim rovitog Riberija, Prandeli sigurno neće imati na raspolaganju Nikolu Milenkovića i Gaetana Kastrovilija. Moglo bi se reći da će Ljubičastima nedostajati kičma tima, od defanzivca Milenkovića, preko veznjaka Kastrovilija do napadača Riberija. Eventualno odustvu Francuza pada još teže jer je bio u usponu forme i protiv velikih klubova u Seriji A, Riberi, po pravilu, pruža najbolje partije. Našeg Milenkovića će zameniti Kvarta, a Kastrovilija Bonaventura. Nova pojačanja Ljubičastih, Kokorin i Malkui će čekati svoju šansu na klupi za debitantski nastupu u dresu novog kluba.

Antonio Konte neće voditi tim Intera pored aut-linije jer ima još jedan meč suspenzije zbog crvenog kartona protiv Udinezea. Odustvo Kontea protiv Beneventa se nije osetilo, tako da će Stelini, drugi trener Intera, pokušati da donese prvu pobedu na gostovanju u Seriji A u 2021. godini. Na prethodna tri gostujuća terena u novoj godini Nerazuri su zabeležili poraz i dva remija.

U Firenci bi trebalo ponovo da vidimo igrače koji su podbacili protiv Juventusa, od Vidala i Brozovića do Sančeza, jedino bi Jang trebalo da plati očajnu predstavu u Kupu Italije. Mada, kad se pogleda učinak Perišića, agenda vrišti od praznine. Logika potvrde u stardnoj postavi Čileanaca, koji koštaju Inter gotovo 30.000.000 evra godišnje, se nalazi u činjenici da će zbog kartona morati da preskoče revanš meč protiv Juventusa u Kupu Italije. U svakom slučaju, videti Brozovića i Vidala na terenu, neinventivne, spore, dekoncentrisane, u stalnoj svađi sa svetom i njima samima, a Eriksena na klupi para i uši i oči.

Osim Lukakua u startnu postavu se vraća i Hakimi koji je u ovoj sezoni već zatresao mrežu šest puta i asistirao za tri gola Intera. Belgijanac večeras igra svoju 50. utakmicu u Seriji A i mogao bi da je začini sa 300. golom u karijeri, nedostaju mu dva, budući da je na kvoti 298. Inače, Barela, Brozović i Bastoni moraju da budu oprezni večeras: žuti karton znači preskakanje veoma važnog i izazovnog meča sa Lacijom sledeće nedelje na San Siru.

FJORENTINA 3-5-2: Drongovski – Kvarta, Pecela, Igor – Kaseres, Amrabat, Pulgar, Bonaventura, Biragi – Vlalhović, Ejserik.

INTERA 3-5-2: Handanović – Škrinjar, De Fraj, Bastoni – Hakimi, Barela, Brozović, Vidal, Perišić – Lukaku, Sančez.


tagovi

InterFjorentinaSerija A

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara