Najnovije vesti

Pešić se dogovorio sa Turcima, plata 650.000 evra

Vreme čitanja: 2 minuta

©MN press

Bivši igrač srpskog šampiona tražio mirniju sredinu za sebe u ovom trenutku

Iskusni srpski napadač Aleksandar Pešić postigao je dogovor sa Karagumrukom, saznaje Mozzart Sport. Igrač, koji je proteklih dana bio u aktivnim pregovorima oko povratka u Crvenu zvezdu, utanačio je sve detalje sa turskim prvoligašem, pa se očekuje da će karijeru nastaviti u ekipi koja je prošlu sezonu završila na osmom mestu tamošnjeg prvenstva.

Ništa još uvek nije potpisano, tako da crveno-beli imaju još malo vremena da ubede Pešića da je povratak na stadion Rajko Mitić, ipak, najbolji izbor za nastavak njegove karijere. Ali problem predstavlja to što igrač je već dao reč čelnicima Karagumruka, pa su Zvezdine šanse u ovom trenutku prilično male.

Pešić je sa turskim klubom dogovorio dvogodišnji ugovor, uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana. U prvoj godini ugovora inkasiraće 650.000 evra.

IZBOR UREDNIKA

Prema saznanjima našeg portala, Pešić je na Marakani imao platu od oko 500.000 evra, ali je prevagnulo to što je u ovoj fazi karijere tražio mirniju sredinu za sebe.

Pešić je iz Crvene zvezde otišao u julu 2018. godine u saudijski Itihad za obeštećenje od 4.200.000 evra. Potom je išao na pozajmicu u korejski Seul, a prošlu sezonu je proveo u Makabiju iz Tel Aviva, koji je napustio usled nedavnih bombaških napada u Izraelu.

Podsećamo, trener Crvene zvezde Dejan Stanković je zahtevao od uprave kluba da novog špica ima na raspologanju već na početku priprema, kako bi imao vremena da ga implementira u sistem do 21. jula i početka evropskih kvalifikacija. Kada je situacija sa Prijovićem počela da se komplikuje najodogvornija lica sa Marakane su okrenula Pešićev broj. Ipak, izgleda da će se potraga nastaviti na nekoj drugoj adresi.

Favoriti i notifikacije:

FK Crvena zvezda

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva