Penali? Pitajte sudije i ljude iz VAR sobe, mi smo pokazali zašto smo šampioni

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.11.19. | 20:10

Gvardiola veruje da je Siti odigrao jednu od najboljih partija sezone

Ne smiruju se strasti posle derbija sezone na Enfildu i Liverpulove pobede u kojoj Pep Gvardiola nema dilemu da je Mančester Siti pokraden i da nisu dosuđena dva penala.

To ni najmanje nije krio ni kada je sudija Majkl Oliver propustio šansu makar da pogleda usporeni snimak pošto je centaršut Rahima Sterlinga rukom blokirao Trent Aleksander Arnold kod rezultata 3:1, što je bila druga situacija u kojoj je Liverpulov bek na nedozvoljen način zaustavio Sitijevu akciju. Uostalom, Gvardiola je po završetku utakmice čvrsto stisnuo ruku arbitrima i "zahvalio" im na suđenju o kojem će se i te kako pričati narednih dana. 

Izabrane vesti

Pep je svoje izlaganje imao i pošto je otišao u tunel...
“Sve ono što se desilo danas pokazalo je zašto smo šampioni“, kao iz topa je poručio Gvardiola, pa dodao:
“Način na koji smo igrali na ovom stadionu je neverovatan i ponosan sam na svoje igrače više nego ikada ranije. Igrali smo sjajno protiv najjačeg tima u Evropi, jako, jako sam ponosan na svoje igrače, jer smo izgledali odlično“.

Gvardiola nikad nije bio ovako besan (VIDEO)

Na pitanje voditelja Skaj Sporta da prokomentariše sporne situacije u kojima je Majkl Oliver možda mogao da svira kaznene udarce Pep je uzvratio:
“Pitajte sudije, molim vas, ne pitajte mene. Pitajte Majka Rajlija i ljude iz VAR sobe, ne pitajte mene da li su bili penali. Mi smo radili naš posao i voleo bih da pričam o igri mojih momaka, jer je bila fantastična. Jedna od naših najboljih partija. Pokazali smo zašto smo uzastopni šqampioni. Ne možemo da negiramo da je Liverpu dobar, ali način na koji smo mi igrai, naš mentalitet, sve je bilo dobro“.

Gvardiola ne odustaje od šampionske trke, ali...
“U ovom trenutku tri tima su ispred nas i imaju veće šanse da budu šampioni. Mi ćemo dati sve od sebe. Ne možete svaki put da pobeđujete. Ponosan sam što su moji igrači igrali ovako na ovom stadionu. Da li možemo do titule? Ne znam... Nisam čarobnjak i ne mogu da predvidim budućnost. Nas čeka Čelsi, probaćemo njih da dobijemo“.

Prokomentarisao je Pep i onu situaciju kada se rukovao s Majklom Oliverom i odgovorio na pitanje da li je bilo sarkazma u njegovom tonu?
“Ma kakvi, čestitao sam im“.

Čestitao je Gvardiola Liverpulu na pobedi...
“Nikada nije lako da reagujete onako kako su to učinili moji igrači kada ste u zaostatku dva gola. To je ono što nam treba u nastavku sezone i nadam se da ćemo igrati još bolje, na temeljima današnje igre“.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara