(Star sport)
(Star sport)

Pele iz Ćićevca morao da oprosti Partizanu 400.000 evra: Da nisam, trčao bih krugove...

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 09:06

„Naplatio bih dug na sudu, ali bih stagnirao“, kaže sadašnji prvotimac Napretka

Ili ne znaju ili to rade namerno. Milorad Vučelić i Miloš Vazura su poslovnim potezima unakazili Partizan i doveli ga do nivoa maltene amaterskog kluba. Dokazano, između ostalog, i na primerima mladih igrača, koji mesto traže u drugim sredinama.

Tako je letos Milan Aleksić, posle samo jedne sezone u kragujevačkom Radničkom, prodat Sanderlendu za 3.500.000 evra, a pre godinu dana je stigao besplatno na „Čika Daču“, jer u Humskoj na njega nisu računali. Sličnom stazom krenuo je Bogdan Mirčetić, jer daje golove za ekipu Feđe Dudića i tako povećava cenu na tržištu iako je i on bez obeštećenja stigao u Šumadiju. Isto važi za još jednog bonusa, jer posle dve godine stagniranja glavu na superligaškoj sceni promalja Mihajlo Petković, ali ne u crno-belom, već u dresu Napretka.

Izabrane vesti

U Kruševcu su ga dočekali raširenih ruku, trener Goran Stevanović mu daje mogućnost da igra redovno, što je velika sreća posle agonije koju je popularni Pele iz Ćićevca preživeo na Topčiderskom brdu, jer je prema saznajima Sportskog žurnala letos bio prinuđen da oprosti dug Partizanu veći od 400.000 evra u zamenu za „čiste“ papire, pre nego što je kao slobodan igrač stigao pod Bagdalu.

„Naplatio bih dug na sudu, ali bih verovatno sad trčao krugove na stadionu u Humskoj i stagnirao, a želeo sam da igram. Biće vremena za zaradu“, smireno priča za Žurnal momak koji je 27. maja proslavio 20. rođendan.

Pažnju javnosti ofanzivni vezni, po potrebi i napadač, skrenuo je premijerno u prvom kolu prvenstva 2022/23, kad je na gostovanju Javoru dao gol u ubedljivom slavlju Parnog valjka (4:0) na početku kratkotrajnog mandata trenera Ilije Stolice. Pod njegovom palicom igrao je četiri utakmice, kod naslednika Gordana Petrića prve dve i više – nijednu! Sve ono što je pokazivao u mlađim kategorijama kao da se olako zaboravilo.

Sad je u Kruševcu, gde je non-stop, na terenu. U Bačkoj Topoli je dao prvenac za Čarapane, a u susretu sa Mladosti zabeležio prvu asistenciju i kaže da mu Napredak prija, iako je bilo i drugih ideja tokom letnjeg prelaznog roka.

Imao sam ponudu da idem u Katar, vrlo unosnu. Dobio sam poziv i Atalante, da za početak igram u mladom timu, potom da se priključim prvoj ekipi. Doneo sam, ipak, najbolju odluku za sebe, nadam se i Napredak i fokusiran sam na aktulnu sezonu. Videćemo za kasnije. Oduvek mi je bila želja da zaigram u Španiji, ali ima vremena, tek mi je 20 godina“, podseća Mihajlo Petković.


 


tagovi

Mihajlo PetkovićFK PartizanNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara