(Star sport)
(Star sport)

Savo Milošević drugi put trener Partizana

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 08:39

Crno-beli od ponedeljka sa novim šefom stručnog štaba, ekipu u Lučanima vodi Stanojevićev pomoćnik

Podatak za almanahe verno ilustruje dubiozu na crno-beloj strani Topčiderskog brda: imaće Partizan trojicu trenera u razmaku od samo sedam dana!

Aleksandar Stanojević je u ponedeljak vodio ekipu u 174. večitom derbiju i dan kasnije podneo ostavku, njegov saradnik Branko Vukašinović će biti glavnokomandujući na narednom gostovanju u Lučanima, a već prvog dana sledeće sedmice u „Zemunelo“ će ušetati – Savo Milošević.

Izabrane vesti

Prema informacijama Večernjih novosti, nekadašnji šef stručnog štaba će biti i budući, jer je posle višednevnih pregovora prihvatio poziv rukovodstva da se lati delikatnog posla. Tako će se Milošević vratiti za komande Parnog valjka, posle četiri godine, koliko je prošlo od utakmice u Novom Sadu, kad je protiv Vojvodine isključen i više se nije vraćao u Humsku.

Umesto Sava Miloševića tad je došao Aleksandar Stanojević, a sad će njega zameniti bivši golgeter. Mada, verovatno je i nekadašnjem reprezentativcu jasno da problem Partizana nije na klupi, već u kancelarijama, ali je to neka druga tema.

Pošto su danima trajala premišljanja, ubeđivanja, pregovori, nazovite to kako hoćete, Savo Milošević je svestan da bi bilo kontraproduktivno ako bi danas i tokom subote vodio treninge, jer je pitanje kako bi ekipa reagovala na tako malom uzorku zajedničkog rada uoči duela sa zahuktalom Mladosti (pet vezanih pobeda pod vođstvom Nenada Lalatovića). Zato će u protokolu susreta u Dragačevu (nedelja, 17 časova, TV Arena Premium 1) biti zaveden Branko Vukašinović, doskorašnji Stanojevićev saradnik. Zajedno sa Markom Jovanovićem i Đorđijem Ćetkovićem, Vukašinović je vodio treninge prethodih dana, tokom trenerskom vakuma.

Inače, bilo je raznih ideja rukovodstva ok se nije znalo hoće li Milošević prihvatiti ulogu vatrogasca. Pominjalo se da su Milorad Vučelić i Miloš Vazura nudili Strahinji Panduroviću, treneru Teleoptika, mogućnost da napreduje, da su hteli i nekadašnje prvotimce i kapitene, u liku Miroslava Vulićevića i Milana Smiljanića da gurnu u vatru (bar za duel sa Mladosti), jer su iz sistema – trenutno angažovani u Omladinskoj školi Partizana – ali nemaju trenerskog iskustva na seniorskom nivou, pa se od toga odustalo.

I onda se kao rešenje pojavio Savo Milošević. Kad je prethodni put dolazio ni on nije imao iskustvo rada na terenu, ali je odmenio Zorana Mirkovića, u prvoj sezoni uspeo da osvoji Kup Srbije, u drugoj da se plasira u grupu Lige Evrope, dobije večiti derbi, ali suštinski ni on nije uspeo da ugrozi dominaciju Crvene zvezde. Posle odlaska iz Humske radio je kratko kao trener Olimpije iz Ljubljane i pet utakmica je bio selektor Bosne i Hercegovine.

Od ponedeljka je na novom početku.


tagovi

FK PartizanSavo MiloševićMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara