Veljko Puanović i Stiv Kuper, menadžer Svonsija (©Reuters)
Veljko Puanović i Stiv Kuper, menadžer Svonsija (©Reuters)

Paunović prekida februarski post u Redingu, Puki opet gol-mašina

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.02.21. | 12:04

Tim srpskog stručnjaka ima dva poraza u nizu na stadionu Majeski. Finac postigao tri gola u poslednja dva kola Čempionšipa. Popravni za Brentford. Bornmut sve bliži Tijeriju Anriju

Neizvesnost u najjačoj drugoj ligi na svetu – Čempionšipu. Prva četiri tima deli samo pet bodova. Mesta u Premijer ligi ima samo za dva kluba, dok će četiri da igraju baraž za ulazak u englesku elitu. Votford i Svonsi su u naletu, Brentford je bio samo nekoliko dana bio lider, poražen je dva meča u nizu, dok se u vrhu drži i Reding.

Ekipa srpskog stručnjaka Veljka Paunovića igra toplo-hladno. Posle dva vezana poraza, u prošlom kolu je pobeđen Bristol Siti sa 2:0, pa je zadržan korak za najboljim timovima u ligi. U Berkširu danas (16.00) stiže nekadašnji član Premijer lige Midlzboro koji je godinama u krizi, tavori u drugom rangu takmičenja. Ove sezone bi tim sa Riversajda mogao bi do baraža.

Izabrane vesti

Reding nema remi na svom terenu. Na 15 utakmica ima devet trijumfa i šest poraza. Poslednja dva meča ovog meseca je poražen na svom stadionu Madejski. Midlzboro je prošle nedelje slavio protiv Hadersfilda na svom terenu sa 2:1 i prekinuo seriju od dva proaza. U prvom delu sezone na Riversajdu nije bilo golova u duelu ova dva tima. Paunović ne može da računa na povređene Brazilca Ararunu, Meitea i Svifta. Gosti će igrati bez Brauna, Fraja i Tavarnijea. Oni su povređeni, dok je Meknir suspendovan zbog crvenog kartona.

Norič je opet lider posle dve vezane pobede. Finac Temu Puki je opet u formi. Postigao je tri gola na poslednje dve utakmcie. Kanarincima stiže Roteram (16.00) koji ima dva uzastopne poraza i boriće se za opstanak. U prvom delu sezone Norič je slavio u gostima sa 2:1. Kada ova dva tima igraju tradicija je igra GG (gol-gol). Na 10 vezanih mečeva Noriča i Roterama pogoci su padali na obe strane, a na šest poslednjih mečeva dolazila je i kombinacija GG3+.

Brentford je posle uraganskih četiri i po meseca kada je sejao strah u Čempoionšipu, u padu forme. Tim iz Londona je vezao dva poraza, a priliku da se vrate u pobednički ritam je gostovanje Koventriju (13.30), povratniku u Čempionšip. Pčelice predvodi ubedljivo najbolji golgeter lige, Ejvan Toni, strelac 24 gola u prvenstvu, pet više od napadača Blekberna Adama Armstronga.

Bornmut još traži trenera. Dugo je u igri bio Džon Teri, ali poslednjih dana prvi pik za trenera je Francuz Tijeri Anri, mladi stručnjak koji trenutno vodi Montreal u MLS ligi. Proošlogodišnji član Premijer lige zatražio je od kanadskog kluba dozvolu da pregovara sa legendom Arsenala.


tagovi

ČempionšipEngleskaRedingBrentford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara