Aleksandar Stanojević i njegov saradnik Branimir Mićović (© Star sport)
Aleksandar Stanojević i njegov saradnik Branimir Mićović (© Star sport)

Partizan traži novog trenera: Aleksandar Stanojević odlazi razočaran

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.05.22. | 10:32

Povlačenje nagovešteno tokom zime, ideja sazrela usled prolećnih dešavanja na terenima Superlige

Nova sezona – novi trener. Kad se završi ova, Aleksandar Stanojević će napustiti poziciju šefa stručnog štaba Partizana bez obzira na epilog poslednje dve utakmice u kojima su na talonu pehari namenjeni prvaku države i Kupa Srbije.

Odluka je takva da ju je aktuelni strateg već nagovestio čelnicima kluba kako bi imali dovoljno vremena da u pauzi između dva prvenstva posegnu za narednim rešenjem. Prema informacijama Mozzart Sporta, rukovodioci Parnog valjka su isprava pokušavali da odvrate Stanojevića od ovakvog poteza, uvereni da je najbolje rešenje i za naredni takmičarski ciklus, ali su vremenom shvatili koliko je emotivno potrošen i da više ne vidi svrhu rada u srpskom fudbalu. Zato su se već upustili u traganje za narednim rešenjem na klupi...

Izabrane vesti

Stanojevićev potez usko je skopčan sa prolećnim dešavanjima na terenima Superlige. Trener Partizana pogođen je tretmanom koji je imala njegova ekipa na nekoliko utakmica i smatra da je sudijskim odlukama zakinut za bodove kojima bi zadržao prednost na tabeli u koju je ušao u drugi deo šampionske trke. Najveća zamerka odnosi se na nedosuđen penal protiv Napretka u Humskoj posle starta nad Nemanjom Jovićem i odsustvo crvenog kartona na gostovanju Čukaričkom posle starta Bojana Kovačevića nad Rikardom Gomešom. Sudijski ekspert Zdravko Jokić je kasnije potvrdio da je u oba susreta (rezultati 0:0) tim iz Humske 1 oštećen, a taj prvi propust je ključno uticao da ispusti prvo mesto, samim tim i prednost domaćeg terena u poslednjem derbiju, na početku plej-ofa.

Da se bliži rastanak Stanojevića i Partizana moglo se naslutiti više puta tokom proleća, naročito posle poslednjeg gostovanja u prvenstvu, na stadionu Voždovca i trijumfa sa 3:0, kojim su crno-beli teoretski ostali u trci za naslov. Stanojević smatra da nije realno da u foto-finišu njegov tim pretekne Crvenu zvezdu.

S obzirom kako stvari funkcionišu i kako se dešavaju nije realno da uzmemo titulu. Nije nam dozvoljeno. Bili smo pokradeni u više situacija. Oduzeta nam je titula koju smo zaslužili. Vrlo sam razočaran zbog toga. Ne nadam se više. Činjenica je da nam na ključnim utakmicama nisu dozvolili da pobedimo. Stvarno sam razočaran, ne znam na koji način više ovde da funkcionišem i radim“, predočio je Stanojević u ponedeljak veče.

Potez koji će povući ima predistoriju. Još na kraju prvog dela sezone, u Aleksandru Stanojeviću se javila misao o povlačenju. Tad su za nju znali predsednik Milorad Vučelić, generalni direktor Miloš Vazura i sportski direktor Ivica Iliev, ali su zarad višeg cilja – ideje o osvajanju titule posle dugog posta, kao i želje da osnaže tim tokom zimskog prelaznog roka – potpisali novi ugovor, do juna 2024. To je trebalo da pokaže kako Parni valjak ima osiguranu budućnost na klupi. Samo što je i Stanojević više puta isticao da njemu papir maltene ništa ne znači, da se rukovodi najpre emocijama. Mada to nije jasno rekao, na osnovu mimike, gestova, čak i izbegavanja konkretnog odgovora na pitanje da li ostaje za sledeću sezonu, jasno se može zaključiti da je spreman na povlačenje.

Nije trenutak da ovde pričamo o tome. Idemo na druge teme. Teško je, teško je sve to...“, izustio je Stanojević posle gostovanja u Zaplanjskoj.

Da je siguran da ostaje – potvrdio bi. S obzirom da nije, saopštavanje je prolongirano verovatno za kraj naredne sedmice po završetku finala Kupa Srbije. Prethodnih sedmica Stanojević je stavio do znanja kako je to trenutak da se podvuče crta, vidi šta je urađeno i odrede dalji koraci.

Sa više strana je Mozzart Sportu potvrđeno da uprava Partizana uveliko procenjuje ko bi mogao da bude naredni trener. Da više nije u stanju da ubedi Stanojevića da promeni odluku. Uz ocenu velikog dela javnosti da je šef struke osim osnovnog radio i posao koji je trebalo rukovodioci, javnim istupima i ukazivanjem propusta na štetu kluba. Umorio se i - razočarao.


tagovi

FK PartizanAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara