PARTIZAN - TIM ZA DERBI: Copy AZ, paste Zvezda

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.09.19. | 21:16

Savo Milošević veruje u ekipu koja je stvorila veliki broj šansi u Ligi Evrope

Potpuno veruje Savo Milošević u tim koji je nadigrao AZ Alkmar, sticajem okolnosti ne i pobedio. Toliko mu veruje da sve informacije ukazuju da će isti, verovatno, poslati na teren i u 161. večitom derbiju, u nameri da „skreše“ bodovni zaostatak sa Crvenom zvezdom na samo poen i otvori trku za šampionski naslov do kraja.

►►► ZVEZDA - TIM ZA DERBI

Izabrane vesti

Stručni štab crno-belih smatra da je na planu organizacije igre u premijernom susretu Lige Evrope odrađen odličan posao i to je razlog što bi izbor igrača trebalo da bude jednak onom od četvrtka veče. Osim ako u posledniji čas ne dođe do korekcija.

Najveća dilema u poslednja dva dana ticala se podela karata u ofanzivnom delu tima, međutim, pošto su vođeni idejama Bibrasa Natha u Humskoj stvorili desetak odličnih šansi na meču sa Holanđanima, odlučeno je da isti fudbaleri dobiju poverenje i za najzanimljiviji susret devetog superligaškog kola. To znači da će Izraelac dejstvovati ispred tandema zadnjih veznih, Aleksandra Šćekića i Saše Zdjelara, po bokovima se očekuju Zoran Tošić (desno) i Takuma Asano (levo), dok će u početnoj postavci najbliži Milanu Borjanu biti Umar Sadik. S obzirom da je ovako postavljen manevar bio nadahut i opasan u četvrtak veče, opredeljenje Miloševića je da počne tako i susret u nedelju (18.00, TV Arenasport 1, TV O2). Čak ni to što su se pojedinci fizički potrošili nije uticalo na rokade, jer je derbi, zna se odavno, utakmica koja se ne propušta.

Ni veliki broj promašenih šansi, ne samo u četvrtak veče, već generalno tokom sezone, nije uticao na status Sadika (realno govoreći, nema odgovarajući zamenu), ni Asana (alternative su Filip Stevanović, Lazar Marković i Đorđe Ivanović), a u Partizanu definitivno očekuju da stranci prorade. Na kraju krajeva, zato su dovedeni. Istorija uči da su baš legionari često tresli mreže u večitom derbiju, kad je već tako možda ovaj debitantski obeleže Nigerijac i(li) Japanac i tako okrenu Partizanovu sezonu na bolje.

►►► PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA (SPECIJAL)

Jedino gde bi, možda, moglo da dođe do rokade – ako ne od početka onda tokom utakmice – jeste da Sejduba Suma zaigra na mestu centralnog veznog igrača, a da se Natho pomeri na poziciju zadnjeg veznog (Milošević rekao da se na njoj najbolje snalazi), pa da Partizan bude, za naše prilike, ultraofanzivan. To bi onda značilo razdvajanje tandema Zdjelar – Šćekić (Crnogorac bi ostao na klupi), međutim, realnijim se čini da ta varijanta postane aktuelna u drugom poluvremenu i to pod uslovom ako domaćin bude jurio pobedu.

Što se ostatka tima tiče, sve je jasno: ispred golmana Vladimira Stojkovića igraće sad već standardni kvartet. Uprkos dva primljena gola protiv AZ Alkmara, Milošević je uveren da su Miletić, Ostojić, Pavlović i Urošević sposobni da zaustave Zvezdin napad. Na kraju krajeva, to su uspeli u finalu Kupa, pre skoro četiri meseca.

Dakle, očekivan tim Partizana za 161. večiti derbi trebalo bi da izgleda ovako: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Tošić, Natho, Asano – Sadik.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara