ZVEZDA - TIM ZA DERBI: Repriza Jang Bojsa

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.09.19. | 21:13

Bez Van la Pare, dilema u Tomane ili Boaći, ali se čini da je startnoj postavi bliži golgeter iz Gane

Priznao je Vladan Milojević da je uoči 161. večitog derbija imao možda i najveću muku od kada sedi na klupi Crvene zvezde. U rosteru ima osmoricu legionara, na travu stadiona u Humskoj mogu samo četvorica. Situacija bi bila alarmantna da Milan Rodić nije mogao zbog povrede da zauzme mesto na levom beku. Njegov povratak donekle je olakšao Milojevićeve muke, ali...

Na kraju trener Crvene zvezde morao je da pored Žandera žrtvuje i poslednje pojačanje Van la Paru, pa će šampion u Humskoj braniti četiri boda prednosti u identičnom sastavu koji je doneo Ligu šampiona u revanšu protiv Jang Bojsa. Pojavljivanje Rodića u startnoj postavi, dalu je „širinu“ Vladanu Milojeviću da ima veći izbor u napadu, odnosno da pored Pavkova može da računa na Boaćija i Tomanea. Pre puta u Minhen postojala je ideja da susret sa crno-belima počne upravo portugalski napadač. Svež, odmoran, agresivan, željan igre, u nekim zamislima trebalo je da predstavlja faktor iznenađenja za odbranu crno-belih.

Izabrane vesti

PARTIZAN - TIM ZA DERBI: Copy AZ, paste Zvezda

Na jednoj strani su bili pomenuti Tomaneovi aduti, na drugoj statistika Ričmonda Boaćija. Reprezentativac Gane je dva puta matirao Vladimira Stojkovića u Humskoj 1. Prvo je u decembru 2017. godine doneo crveno-belima izjednačenje, da bi pre godinu dana jednim od najkontroverznijih pogodaka u istoriji večitog derbija ponovio dostignuće. Kada se tome doda da su u stručnom štabu crveno-belih bili više nego zadovoljni izdanjem Ričmonda Boaćija u finišu susreta u Minhenu, jasno je zašto će Pavkov ovog puta šansu čekati sa klupe za rezervne igrače.

Dakle, postava za Partizan trebalo bi da bude identična onoj iz revanša sa Švajcarcima. Tada su crveno-beli bili strpljivi, sačekali su i nadmudrili protivnika. Najviše zahvaljujući raspoloženju Marka Marina. Glupo je uopšte pominjati da će od raspoloženja bivšeg reprezentativca Nemačke zavisti izgled crveno-belog tima u Humskoj. Mada u isti koš ide i Španac Horhe Kanjas, koji će imati zadatak da amortizuje plejmejkerske sposobnosti sjajnog Bibrasa Natha.

Jake adute imaće Vladan Milojević na klupi. Kao džoker uvek je opasan Milan Pavkov, šansu bi trebalo da dobije Miloš Vulić koji je počeo da predstavlja ozbiljnu konkurenciju Dušanu Jovančiću.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara