Partizan se oslobađa viškova: I Aleksa Janković prekobrojan u Humskoj

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.24. | 16:21

Radi se i na odlasku Franka Kanutea

Kadar je glomazan, Aleksandar Stanojević je više puta o tome govorio, kao i o potrebi da neki igrači odu, ali pre transfera Mateusa Saldanje u arapski svet – ako se uopšte realizuje – te mogućeg napuštanja kapitena Svetozara Markovića (opcija za Rajo Valjekano), Partizan bi mogao da se rastane sa dvojicom igrača koja nisu u prvom planu stručnog štaba, čime bi se nastavio trend odlazaka onih koje trtener ne vidi u rotaciji, kao što je slučaj sa Bojanom Kovačevićem (pozajmica Kadisu).

Na tom tragu još jedna vest: poput nekadašnjeg kolege iz Čukaričkog, Humsku će do kraja prelaznog roka najverovatnije napustiti i Aleksa Janković, rečeno je Mozzart Sportu u klubu. Razloga je više, ali je osnovni da je krilni fudbaler izgubio status promenom trenera i da od početka sezone nijednom nije dobio šansu. Čak ni da je čeka s klupe.

Izabrane vesti

Potpuno drugačije bilo je kad je na preporuku Igora Duljaja stigao sa Banovog brda tokom zimskog prelaznog roka. Trebalo mu je malo vremena da se prilagodi, ali je imao minute, a čak neke utakmice počinjao tokom krakotrajnog trenerskog staža Alberta Nađa. I posle toga ništa. Zato je i za fudbalera kome su 24 godine i za Partizan – u kome je ponikao – najbolje da se nađe sredina u kojoj bi redovno bio na terenu, nagovestio da može da bude u budućnosti od koristi crno-belima. Otuda se pominje opcija pozajmice.

Neće Aleksa Janković biti jedini iz aktuelnog kadra koji će otići, jer na Topčiderksom brdu sedmicama traže način kako da se rastanu sa Frankom Kanuteom. Senegalac je angažovan prošlog leta, u početku igrao redovno, ali kako je sezona odmicala nije ga bilo ni na mapi, da bi dolaskom Stanojevića pao čak u treći plan. Partizan mu je predlagao odlaske na Bliski istok, imao je ponudu iz Mađarske, ali nekadašnji vezista Sošao je sve to odbio i dalje je tu. A ne igra.

Baš kao ni Leonard Ovusu. Od početka ciklusa proveo je u igri 212 minuta i sa njim na terenu Partizan nijednom nije imao pozitivan rezultat (poraz u revanšu od Dinama, nerešeno sa Luganom u revanšu i 0:0 sa IMT-om u prvenstvu). Momku iz Gane je predočeno da može da traži novi klub, ali je problem što je stigao tek zimus i što je papirima vezan do decembra 2026. Baš Ovusu, između ostalih, spada u grupu igrača koje je Stanojević apostrofirao rečima „imaju jake ugovore, nije lako da odu“.


tagovi

Aleksa JankovićAleksandar Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara