(©Starsport)
(©Starsport)

Partizan ponovo u Ligi šampiona? Niko nije verovao ni 2003.

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 16:53

„Ako je sudbina – desiće se, ali prvo da osvojimo drugo mesto“, ističe Nađ

Drugo mesto ima i ove godine posebnu težinu za srpskog vicešampiona, jer vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Niko nije očekivao da će Partizan sam sebi da ugrozi čak i tu poziciju, ali tri kola pre kraja ima dva boda više od TSC-a i katastrofalan niz rezultata iza sebe.

Sve to je razlog da se i navijači pitaju: ima li ikakvog smisla da ovakav Partizan uopšte igra kvalifikacije za Ligu šampiona, jer će tamo da se provede kao bos po trnju.

Izabrane vesti

„Ništa u životu nema garantovano. Možda bismo uz neke promene u načinu kako igramo mogli da ostvarimo cilj koji smo dostizali pre deset-dvadeset godina, da se plasiramo u Ligu šampiona ili u završne faze Lige Evrope i Lige konferencije. Znamo šta to donosi što se tiče finansija i prezentovanja igrača na međunarodnoj sceni. I navijači vole kada nam dolaze veliki evropski klubovi“, kaže Nađ.

Priznaje trener Partizana, bio bi neizmerno srećan kada bi napravio het-trik: ušao je sa crno-belima u Ligu šampiona kao igrač 2003. godine, pa kao član uprave 2010.

„Otkako sam 2015. izašao iz uprave, rekao sam da se politikom kluba više ne bavim. A, bilo bi jako lepo da kao i trener uđem u Ligu šampiona. Da li je to realno? A, šta je u životu realno? Ako je sudbina – ostvarićemo“.

Na pitanje da li ovaj Partizan ima kvalitet za to, Nađ uzvraća:

„Da se vratim na mečeve sa Njukaslom iz 2003. godine. Imali smo izuzetno dobru ekipu, preko 80 odsto nas je bilo iz škole Partizana. Igrali smo protiv tima koji je po svim segmentima bio bolji i jači: finansijski, klupski, pa i u igračkom kadru. Iako mi to nismo hteli da priznamo, jer smo verovali u sebe. Mi smo posle 0:1 u Beogradu otišli na revanš kao jaganjci na klanje. Predviđali su nam pet komada, po nekim prethodnim našim utakmicama u Evropi. A, posle su mnogi apostrofirali Tariba i mene kako smo im ulivali samopouzdanje. Bio sam uveren i posle prve utakmice da ćemo uću u Ligu šampiona. Zašto? Zato što sam na terenu osetio da smo spremni. Nekada igraš protiv boljeg i ostvariš rezultat koji niko ne očekuje. A, isto tako nam se posle druge Lige šampiona desio Genk, pa Šamrok. Nema pravila“.

Ipak, daleko je do Lige šampiona...

„Nadam se da ćemo prvo da osvojimo drugo mesto, a onda ćemo svi zajedno doneti odluku o svemu. Najbitniji je Partizan. Nije bitan ni Nađ, ni Vazura, ni Duljaj, niti bilo koji igrač. Partizana je bilo i pre nas, biće ga i posle nas, sa svim uspesima i neuspesima“, naglasio je trener crno-belih.


tagovi

Albert NađFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara