(FK Partizan)
(FK Partizan)

Partizan nije dobio pehar, ali bi mogao golmana za budućnost: Jovanović blistao u Holandiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.04.24. | 17:03

Ajaks slavio 2:1 protiv ekipe Đorđija Ćetkovića

Cele sezone Aleksandar Jovanvović brani sjajno, ne zna se broj utakmica na kojima je spasao Partizan, a možda će kroz koju godinu njegov prezimenjak stajati među stativama crno-belih. Bude li uticajan kao tokom završnog dana turnira u Holandiji, Parni valjak makar za pozciju golmana neće morati da brine.

Jeste kadetska selekcija kluba iz Humske izgubila finale Kupa budućnosti (1:2), Ajaks se posle pet godina vratio na tron, ali sve što je u ponedeljak činio Vukašin Jovanović nagoveštava da bi pred njim mogla da bude zanimljiva karijera. U polufinalu je sačuvao mrežu netakmnutom protiv Anderlehta, protiv domaćina dugo odolevao, da bi deset minuta pre kraja, ipak, poklekao.

Izabrane vesti

A ni za taj prvi gol nije kriv, već odbrana koja je pomalo bojažljivo odigrala celu utakmicu sa Kopljanicima. U toj situaciji nije valjano otklonila opasnost, maltene je „asistirala“ štoperu Hinairiju Džonsonu čiji je udarac sa 16 metara pogodio cilj. Nešto kasnije je Šon Stjur izbio sam pred golmana Partizana, Jovanović je inicijalni udarac odbranio, ali tako da je omogućio talentu Ajaksa da poentira. Tako su dečaci velikana iz Amsterdama (igrali su momci do 17 godina starosti) šesti put postali najbolji na turniru koji se kod njih organizuje, ali tek pošto je Jovanović prethodno, pred očima kapitena Ajaksa Stivena Bergvajna, sprečavao pogotke Emrea Unuvara (dvaput) i rezerviste Kovača.

Partizan najviše može da žali za šansom napadača Dušana Radovića iz prvog dela, pri rezultatu 0:0, kad je sam vukao kontru, pre nego što je njegov udarac odbranio El Hani, kao i za dve situacije posle prve kapitulacije, pošto su lepe šanse imali Ivan Martinović i Vasilije Grbović.

Ono što oni nisu uspeli, jeste defanzivac Lazar Radosavljević, pošto je sa oko 25 metara postigao evrogol, tako da se lopta zarila pod prečku. To je dalo nadu Beograđanima da bi mogli da izbore penale, ali novu priliku posle toga nisu imali.

Kad se crta podvuče, ostavili su dobar utisak izabranici trenera Đorđija Ćetkovića, pokazali da će neko od ove generacije uskoro zakucati na vrata prvog tim. Makar zbog stava kako su odigrali ceo turnir. Pre završnog susreta Parni valjak je u grupnoj fazi izgubio od meksičke Pačuke (1:2), igrao nerešeno sa Ajaksom (1:1), u odlučujućem meču za plasman u polufinale nadigrao Mančester Siti (2:0), a onda ranije tokom ponedeljka uzeo meri belgijskom Anderlehtu (2:0).

Za Partizan su u finalu igrali: Vukašin Jovanović – Lazar Radosavljević, Mihajlo Radić, Matija Zupanjac, Matija Ljubojević - Vuk Adžić, Dušan Makević, Ivan Martinović – Vasilije Grbović, Eldin Barjamović, Dušan Radović.

Na turniru „Kup budućnosti“ pravila su drastično drugačija u odnosu na standardna. Utakmice traju dva puta po 20 minuta, vreme se zaustavlja kod svakog prekida igre, kod slobodnog udarca igrač može da sam krene da vodi loptu, aut se izvodi nogom, a kod žutog kartona igrač izlazi van terena na četiri minuta, uz neograničen broj izmena.


 


tagovi

FK PartizanĐorđije Ćetković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara