Saldanja (Star sport)
Saldanja (Star sport)

Partizan nema nijednu ponudu za Saldanju

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.08.24. | 13:11

Sedam dana pre kraja prelaznog roka još jedan problem pritiska crno-bele

Sve se ovog leta u Humskoj vrti oko Mateusa Saldanje. I kad igra i kad ne igra. Kad daje golove i promašuje zicere. Kad kači misteriozne poruke na Instagramu i navija za transfer.

Legitimno, mada je za Partizan poražavajuće što sedam dana pre završetka prelaznog roka, na čijem početku je planirao prodaju najboljeg strelca, nema nijednu ponudu za Brazilca. Mozzart Sportu je u Humskoj 1 rečeno da u ovom času na adresu crno-belih nije stigao nijedan zvaničan zahtev za njegovim otkupom.

Izabrane vesti

Poslednji je bio iz Al Džazire, međutim, put Ujedinjenih Arapskih Emirata se otisnuo Ramon Mieres iz Osijeka i tako zatvorio put Saldanji da karijeru nastavi na Bliskom istoku. Bilo je nagoveštaja da se nalazi na radaru AEK-a iz Atine, Torina i Udinezea, da ga navodno traži Krasnodar, međutim, kako se bliži zatvaranje letnje fudbalske piace tako interesovanje za najboljeg strelca Mozzart Bet Superlige iz minule sezone jenjava. Sa Topčoiderskog brda dodaju kako i dalje mnogi klubovi zovu, raspituju se, ali niko ne šalje ponudu. Još.

Kad bi to neko učinio, pitanje je koliko bi bio spreman da plati. Svakako ne između 10.000.000 i 12.000.000 evra koliko ga je Partizan cenio zimus, kad je Saldanja rešetao i privukao pažnju poznatijih klubova iz okruženja ili Turske. Jeste u maju čak i bio na derbiju između Galatasaraja i Fenerbhačea, mada se pisalo da se posle toga video sa čelnicima Bešiktaša, ali je isto tako jasno da nijednog trenutka nije bio blizu transfera u nekog od velikana.

Ako uporedimo novac koji je Al Džazira izdvojila da bi kupila Mieresa3.000.000 evra – teško je očekivati da bi Partizan mogao da dobije ono čemu se nadao posle prvog dela minule sezone, a naročito ne posle povrede s početka proleća, koja ga je izbacila iz ritma i posle toga nijednom nije zaličio na igrača od pre. Možda ima i do promene trenera, jer je Igor Duljaj igru „namestio“ za njega, dok je Aleksandar Stanojević više puta isticao da ga ne zanimaju pojedinci i pamte se reči „šta imam od toga ako neko postigne dva gola, a mi izgubimo 2:6“.

Na sve to, rastrzan između novih zahteva i priželjkivanog transfera, Saldanja je na nekim utakmicama bio neupotrebljiv, kao što su revanš sa Dinamom ili prvi meč sa Luganom. Onda je protiv Genta ušao u dve velike šanse i promašio ih, između ostalog zato što je počeo – ili nastavio – da igra za sebe, a ne za tim. Hteo je po svaku cenu da on bude strelac, a to se obično završi fatalno. Kao košarkaš kad nerezonski šutira za tri poena, tako je i bivši špic Nefčija nekoliko puta pokušavao udarcima da distance, a otkako je stigao u Beograd većinu golova dao je iz kaznenog prostora.

I gde je tu logika?


tagovi

Liga konferencijeFK PartizanKvalifikacije za Ligu konferencijeMateus Saldanja

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara