Detalj sa meča Metalac – Partizan (© Star sport)
Detalj sa meča Metalac – Partizan (© Star sport)

Partizan ne igra fudbal, Partizan se muči: Metalac sa desetoricom do slatkog boda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.10.20. | 19:53

U Gornjem Milanovcu – 1:1

Emotivni udarci na dušu Partizanovih navijača. U danu kad ih je uprava obradovala poslovima van terena (dovedeni Ivan Obradović, Miloš Jojić, Svetozar Marković), fudbaleri su očajnom partijom na njemu podbacili. I uporopastili proslavu 75. klupskog rođendana, zakazanu za nedelju.

Na dvonedeljnu reprezenatativnu pauzu crno-beli odlaze pokunjenih glava. Kako su igrali nisu zaslužili više od boda u Gornjem Milanovcu, s tim što naspram skromnog izdanja favorita stoji saznanje da je Metalac odigrao iznad mogućnosti i osvojio možda najslađi bod u dosadašnjem toku sezone. Posebnu vrednost rezultatu daje saznanje da je više od pola sata imao igrača manje – 1:1.

Izabrane vesti

Junak meča je, gle čuda, Partizanove dete. Filip Antonijević iz "klase 2000" (dakle, bonus) devet minuta pre kraja spretno je završio sjajnu kombinaciju imenjaka Katanića i Nikole Grbovića, poništivši vođstvo Partizana stečeno u ranoj fazi drugog poluvremena golom Filipa Stevanovića. Osim Antonijevića, Metalac je do tek drugog remija sa Partizanom u istoriji doveo Dušan Puletić. Vrlo dobar bio je iskusni golman sve vreme, a naročito u završnici, kad je ukrotio dva udarca rezerviste Aleksandra Lutovca iz neposredne blizine. Sve pri rezultatu 1:1, kad su gosti histerično navalili u pokušaju da dobiju ono što nisu zaslužili.

A nisu zaslužili tri boda, jer su igrali sporo, bezidejno, bez ikakvog plana kako dođi u šansu. Jedan od najboljih igrača ekipe Bibars Natho nije ni doputovao u varoš podno Rudnika, Sejduba Suma je istrčao na teren i samo fizički bio prisutan na njemu, Lazar Marković ušao s klupe, s tim što će deo navijača reći da nije ni morao, Takumi Asanu kao da su iscurele baterije. Očaj od igre, mrtvilo, besmisleni napadi i, kako to obično u sportu biva, kazna.

Bila je ovo četvrta ligaška utakmica Partizana otkako je Aleksandar Stanojević i opet su se crno-beli mučili. Protiv Rada je bezidejanost pokrivena ubedljivim slavljem (3:0), u Užicu je crno-bele spasao Natho sa penala, pre pet dana Afrikanci (Suma i Sadik), a niz nelogičnih poteza u celom klubu došao je na naplatu u Gornjem Milanovcu. Još dva boda prosuta su u trci za titulu. Koliko na početku sezone govorilo se da je šampionski trofej prioritet. Posle ovakve serije neubedljivih igara i čak tri kiksa u prvih deset rundi teško će Partizan do preokreta.

Jedino što je valjalo kod Partizana je taj pogodak Stevanovića, njegov drugi ove sezone, na dodavanje Asana, dok daleko veće pohvale za angažman, borbu, istrajnost i način igre zaslužuje Metalac.

Puleni Žarka Lazetića su formacijom 3-5-2 uočljivo opteretili Partizanove krilne fudbalere, potpuno ukočili Stevanovića i Asana, isključili iz igre transferom opterećenog i neubedljivog Sadika, spremili zamku Sumi i potpuno paralisali favorita. Metalac je delovao ozbiljnije, posebno u odbrani i na sredini terena, napad ga nije posebno zanimao, ali kad se već otvorio prostor u tom 81. minutu Filip Antonijević je rutinski pokazao – primera radi, Umaru Sadiku i Bojanu Matiću (možda je nad njim napravljen penal u nadoknadi, ali samo možda) – kako bi trebalo da se reaguje na prvu. 

Veliki bod za Milanovčane, desetkovane od 62. minuta kad je zbog dva žuta kartona van terena morao Vranjanin.

SUPERLIGA SRBIJE, DESETO KOLO

METALAC – PARTIZAN 1:1 (0:0)

/Antonijević 81 - Stevanović 46/

Gornji Milanovac

Stadion Metalca

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Milan Ilić

Žuti karton: Vranjanin (Metalac), Suma (Partizan)

Crveni karton: Vranjanin (Metalac)

METALAC (4-2-3-1): Puletić – Vranjanin, Rogač, Vasiljević – Antonijević, Zoćević, Maksimović, Desančić, Pecelj - Prestiž, Katanić. Trener: Žarko Lazetić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Miljković, Vitas, Banjak, Urošević – Zdjelar (od 84. Pavlović), Šćekić – F. Stevanović (od 84. Stojković), Suma (od 46. Marković), Asano (od 69. Lutovac) – Sadik (od 46. Matić). Trener: Aleksandar Stanojević.

SUPERLIGA - 10. KOLO

Petak

Radnički - Mladost 1:1 (0:0)

/Gavrić 90+8 - Ješić 88/

Subota

OFK Bačka – Javor 2:2 (0:2)

/Pišičić 61, Pantić 74 – Luković 15, Jevremović 27/

Mačva – Voždovac 0:2 (0:0)

/Putinčanin 60, Lasickas 64/

Novi Pazar – Vojvodina 3:1 (3:0)

/Luka Marković 26, 29, 44 – Bojić 69/

Spartak – Čukarički 4:2 (2:2)

/Šimura 32, Marčić 39, Nikolić 52, 83 – Endijae 42, Kamenović 45/

Metalac – Partizan 1:1 (0:0)

/Antonijević 81 – F. Stevanović 81/

Nedelja

16.00: (3,60) Proleter NS (3,35) TSC (2,10)

16.00: (2,50) Rad (3,30) Inđija (2,85)

16.00: (2,70) Zlatibor (3,10) Radnik (2,75)

18.00: (1,08) Crvena zvezda (12,0) Napredak (23,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FK PartizanMetalac

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara