(© AFP)
(© AFP)

Partizan našao špica u Seriji A, davao golove Interu i Juventusu

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.07.23. | 14:30

Napadač Lečea Asan Sisej visoko se kotira na listi želja crno-belih

Potraga za naslednikom Rikarda Gomeša mogla bi da se završi u Seriji A. Analizirali su čelnici Partizana više opcija za novog napadača i saglasili se da bi valjalo krenuti u poteru za Asanom Sisejom. U pitanju je 29-godišnji napadač Lečea, koji ima sve predispozicije kakve su članovi sportskog sektora identifikovali kao bitne za narednu sezonu.

Sisej je projektovan kao naslednik Rikarda usled činjenice da prethodno angažovani Nemanja Nikolić više važi za pakera i pomaže ekipi u izgradnji napada, dok bi za realizaciju trebalo da bude zadužen Gambijac, pošto je skrenuo pažnju na nekoliko utakmica italijanskog prvrenstva minule sezone. Konkretno, na premijeri, protiv Intera, postigao je gol, precizan je bio i u okršajima sa Atalantom i Juventusom, zatresao je i mrežu Salernitane, dodao pojedan Fjorentini i Sampdoriji i tako pomogao ekipi sa juga da sačuva elitni status.

Izabrane vesti

Sad bi mogao u Beograd, jer se prema informacijama Telegrafa visoko kotira na listi želja crno-belih, koji planiraju da do kraja boravka u Sloveniji osnaže ekipu, pošto su uvodni mečevi pokazali da joj je potrebno još novajlija kako bi se popravila u odnosu na minulu sezonu. Rikardove cipele će svakako biti teško popuniti, ali izgleda da su u Humskoj prelomili da novi špic bude upravo Sisej. Biće potrebno dosta strpljenja, sva je prilika i novca, u pregovorima sa čelnicima Lečea, jer je Asan vezan papirima do juna 2024, opciono još jednu sezonu.

Najbolji fudbal tokom dosadašnje karijere Asan Sisej je pokazao u Švajcarskoj. Pre dve sezone u dresu Ciriha je postigao čak 20 golova i dodao deset asistencija na 33 utakmice i bio jedan od ključnih faktora na putu ka tituli. Osim za Cirih, igrao je još za Lugano i Kjaso, a deo karijere proveo je u nemačkoj, na pozajmici u Osnabriku.

Redovan je reprezentativac Gambije, na 36 utakmica postigao je 13 golova.



tagovi

Asan SisejFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara