Partizan našao krilo u Peruu: Stiže Grimaldo

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.07.24. | 10:29

Momak rođen 2003. godine trebalo bi sutra veče da stigne u Beograd

Posao nije završen, ali sve je izvesnije da će Partizan u nastavak sezone ući sa još jednim krilnim fudbalerom. Naime, prema saznanjima Mozzart Sporta uprava srpskog vicešampiona praktično je dogovorila dolazak mladog Perunaca iz redova Sporting Kristala, Žoaa Grimalda.

Momak rođen 2003. godine, koji već ima zvanje standardnog reprezentativca Perua, trebalo bi sutra veče da stigne u Beograd.

Izabrane vesti

Posle teškog poraza od kijevskog Dinama trener Aleksandar Stanojević je poručio da su mu hitno potrebna pojačanja za nastavak evropskog puta, odnosno više motorike i snage. Na papiru crno-beli su popunjeni na krilnim pozicijama, pošto zahtevima na tim mestima mogu da odgovore Ksander Severina, Jung Džun Goh, Aldo Kalulu, Ibrahim Zubairu, kao i mladi Trifunović.

Međutim, očigledno je da Stanojević nije zadovoljen njihovom trenutnom formom, pa je između redova poslao poruku upravi kluba.

Odgovor je bio ekspresan. Potencijalni novajlija u redovima Partizana Žoao Grimaldo važi u Peruu za jednog od najtalentovanijih igrača te zemlje. Najbolje se snalazi na poziciji desnog krila, mada igra i na suprotnom boku, kao i iza napadača.

Od 2016. godine je član Sporting Kristala, za koji je debitovao još 2020. godine. U prethodnoj sezoni peruanskog prvenstva pružao je najbolje partije. Na 32 utakmice postigao je sedam golova i podigao tržinu vrednost, i zapao za oko skautima Partizana. Ukupno je za matični klub odigrao 113 utakmica i postigao 16 golova.

Debitovao je za reprezentaciju Perua 2022. godine, i do sada skupio sedam nastupa.

Crno-beli su se očigledno ovog leta bazirali na tržište sa one strane Atalntika, pošto je već u Humsku stigao Kervin Arijaga.

Očekuje se da Grimaldo bude u konkurenciji za tim Partizana za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i potencijalni mečeve protiv Lugana.

Očekuje se da do kraja prelaznog roka crno-beli dovedu još dvojicu igrača.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara