Crno-beli idu po desetu uzastopnu pobedu (©Starsport)
Crno-beli idu po desetu uzastopnu pobedu (©Starsport)

Partizan na Čika Daču nosi kofu nervoze da je prelije u komšijsko dvorište

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.10.23. | 10:32

Crno-beli bi u razmaku od samo pet dana mogli da pređu put od velike tenzije do potpune euforije...

Lopta je okrugla, kaže ona otrcana fraza koja govori o tome kako fudbal može da bude nepredvidiv. A, kao što lopta ide i levo i desno, pa naleti na džombu i poskoči, tako i jedan klub može da u kratkom periodu pređe put od radosti, preko preteće tenzije, do potpune euforije. U ovom konkretnom slučaju Partizan, koji bi pobedom na današnjem gostovanju kod Radničkog 1923 iz Kragujevca mogao da, ne prvi put ove sezone, pobegne iz stanja opšte uzbune i uplovi u – nirvanu.

Trijumf na tradicionalno unakaženom terenu na Čika Dači bio bi jubilarni, deseti uzastopni za crno-bele u Mozzart Bet Superligi, ali taj podatak može da bude samo jedan od tri velika motiva pred zaostalu utakmicu četvrtog kola prvenstva. Deluje čak i najmanje važan.

Izabrane vesti

Jer ako Partizan slavi u Kragujevcu to će značiti da će makar privremeno odmaći Crvenoj zvezdi na velikih sedam bodova razlike. Istina, uz utakmicu više, ali bi crno-beli na taj način namakli ozbiljan pritisak na leđa večitog rivala bar za narednih sedam dana. Zvezdu u tom periodu očekuje prvo večerašnje gostovanje kod Lajpciga u Ligi šampiona, pa onda put na noge IMT-u u 13. kolu Mozzart Bet Superlige, a zatim u sredu i zaostali meč osme runde protiv TSC-a. Ionako zahtevan rival, mada se sa osam gostovanja na stadionu “Rajko Mitić“ samo jednom vratio neporažen, tako bi u očima crveno-belih postao još zahtevniji. Toliki minus ume da unese nervozu u svaki tim.

Baš ta nervoza ume da bude najveći neprijatelj šampionskih ambicija, a Partizan bi je sa tri boda iz Kragujevca kao kofom prelio u dvorište komšija. Pre samo pet dana pretila mu je opasnost da se i sam u njoj udavi. Igra protiv Spartaka bila je dobra, ali kraj meča doneo je prizore kakvi u navijačima bude jezu. Prvo fizički sukob Igora Duljaja i Kvinsija Meniga. Potom rezignirane izjave šefa stručnog štaba pred kamerama TV Arena Sport. Govorio je o finansijskim mukama igrača, platama, neplaćenim kirijama...  Dan kasnije stigao je odgovor generalnog direktora Miloša Vazure, koji je demantovao Duljaja i kategorički istakao da određena dugovanja postoje samo prema starosedeocima, ali da ona nikako ne ugrožavaju ničiju egzistenciju... Zamerio je treneru i što ovakve stvari iznosi u javnost.

I taman što su mnogi sumnjali da su time odnosi prešli granicu posle koje nema pomirenja, Duljaj je na jučerašnjoj konferenciji za novinare spustio loptu, izvinio se zbog gesta prema Menigu - isto je učinio i sam fudbaler - a za tu razmenu vatre sa Vazurom rekao da je „stara priča“. Ako danas pobedi u Kragujevcu zaista će tako i biti. Ako se pak ona kofa prolije po nogama crno-belih, Humska će se ponovo uznemiriti. Niko ne može iznova i iznova da preživljava takve stresove bez posledica.

 Ljubiša Pecelj i Matija Gluščević (©Starsport) Ljubiša Pecelj i Matija Gluščević (©Starsport)

Dodaćemo na kraju, Partizan će u Kragujevcu igrati bez pomoći suspendovanog Frederika Kanutea koga će u timu odmeniti Aleksandar Šćekić. Radnički 1923 iz istog razloga ne može da računa na odličnog Luku Zorića, ali treba reći da poslednjih nedelja igra sve bolje, da je sve tri ligaške pobede ostvario u poslednjih pet kola, a da je na Čika Dači propisnio namučio i Crvenu zvezdu (3:4) mada je zbog administrativne greške taj meč kasnije registrovan službenim rezultatom 3:0 za goste.

Sada novi okršaj sa beogradskim velikanom, ovog puta sa druge strane Topčiderskog brda. Partizan za produžetak sna o šampionskoj tituli. Radnički sa idejom da rasplamsa veru za plasman u plej-of.


Najava meča

Radnički 1923
Partizan

Početak meča: 2023-10-25 14:00:00
Sudija: Novak Simović
Stadion: Čika Dača, Kragujevac
4-2-3-1
26
Leković
20
Pecelj
15
Mitrović
14
Simović
13
Milošević
25
Vidović
27
Ristić
7
Gluščević
77
Vižđi
10
Čolović
9
Činedu
26
Stojan Leković
20
Ljubiša Pecelj
15
Milan Mitrović
14
Slobodan Simović
13
Branislav Milošević
25
Miloš Vidović
27
Miloš Ristić
7
Matija Gluščević
77
Sali Vižđi
10
Stefan Čolović
9
Džofri Činedu
T
Feđa Dudić



tagovi

Mozzart Bet SuperligaRadnički KragujevacFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara